Vineri, 28 ianuarie, Marius Budăi a spus că probabil intrarea la guvernare a făcut ca Partidul Social Democrat să scadă în ultimele sondaje de opinie efectuate printre cetățeni.

„Nu ştiu dacă neapărat PSD este într-o uşoară scădere. Probabil că sunt costurile intrării la guvernare. Dacă ar fi fost să judecăm pragmatic, doar din punct de vedere politic, nu am fi intrat la guvernare. Dar nici nu ar fi avut România stabilitate economică.

Adică suntem cu toţii conştienţi că o majoritate atât de firavă cum era cu PNL şi USR, după ce s-a desprins de PNL facţiunea Orban, era extrem de periculoasă în Parlament. Practic stăteau în trei-patru parlamentari. Nu era o chestie care să fie benefică pentru ţară”, a explicat Marius Budăi.

Marius Budăi, despre PSD: Acum grija noastră principală este guvernarea

Ministrul Muncii a explicat că, în prezent, social-democrații se concentrează pe guvernare, ci nu pe sondajele de opinie.

Întrebat de jurnaliști despre creșterea AUR în sondajele publice, acesta a refuzat să comenteze, însă a spus că nicio ascensiune a unui partid politc nu trebuie ignorată.

„Ascensiunea oricărui partid, nu neapărat a AUR, faţă de partidul tău îţi atrage atenţia, dar acum grija noastră principală este guvernarea”, a spus acesta.

Probleme mari pentru PSD. Ce arată ultimul sondaj?

Conform unui sondaj INSCOP realizat între 10 și 18 ianuarie 2022, Partidul Social Democrat are o intenţie de vot de 34,4%, în scădere faţă de lunile anterioare.

Pe locul doi se clasează AUR, care a crescut la 20,6% în opţiunile electoratului, pe locul trei este Partidul Național Liberal cu 16,6%, apoi USR cu 12,5% şi UDMR 4,2%.

Care este situația partidelor politice în București?

Conform unui sondaj CURS, făcut între 14 și 20 ianuarie 2022 pe un eșantion de 1023 de respondenți prin Metoda CATI, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, cei mai mulţi ar vota cu PSD – 34%.

Pe locul doi s-ar situa USR şi PNL, la egalitate cu 17%. Pe următoarele poziții s-ar afla AUR, care ar obţine 13% și PMP cu 6%, potrivit sondajului CURS.