Șerban Nicolae, a avut un mesaj extrem de sarcastic după achitarea lui Tăriceanu într-un dosar important. Senatorul PSD a reacţionat prompt în cazul preşedintelui Senatului, care a fost achitat ieri definitiv de ÎCCJ în dosarul în care era acuzat de DNA de mărturie mincinoasă.

PENAL Sentința lui Tariceanu nu e o știre. Importantă va fi scrisoarea Ambasadelor. MCV-ul. Îngrijorările lui Weber, Juncker și Timmermans. Istericalele lui Macovei și Preda. Referendumul fără întrebări. Protestul dănileților. Și, bineînțeles, bilanțul cu pișcoturi al Slujirii. Asaltul judecătorilor asupra justiției…”, comentează pe un ton surprinzător senatorul social-democrat pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu, a spus, luni seara, într-o intervenţie telefonică la postul de știri Antena 3, că bucuria sa că a fost achitat este umbrită doar de faptul că ştie că foarte mulţi alţi români care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu el și care nu şi-au încheiat încă procesele.

„Sigur că o astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parţială, pentru că într-adevăr după avatarurile prin care am trecut începând din 2015 – purtat la parchet, purtat în instanţă, cu o presiune publică uriaşă asupra mea, care i-a afectat pe toţi cei din jurul meu, tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea este umbrită de faptul că ştiu că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu mine nu şi-au încheiat încă procesele”, a explicat Tăriceanu, care a adăugat că judecătorii trebuie scoşi de sub „presiunea fantastică pe care o au din partea serviciilor”.

Tăriceanu a atacat dur DNA și judecătoriile cu privire la abuzuri.

„În 2015, când s-a pornit acţiunea DNA, la vremea respectivă eram singurul care avea curajul să vorbească despre abuzuri. La noi instituţiile s-au transformat într-o încrengătură paralelă, care să impună regulile fără să aibă legitimitatea votului”, a mai declarat președintele Senatului, care a mai spus că „lupta anticorupţie s-a transformat într-o luptă de răfuieli politice mai mult sau mai puţin mafiote, mai mult sau mai puţin la vedere”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv, luni seara, pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă. Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care au mai fost judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.