Pentru prima dată preşedintele PSD nu este votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-şi aleagă liderul.

Astfel, au fost amplasate urne de vot în toată ţara, iar pentru a-şi spune opinia cu privire la viitorul preşedinte sunt aşteptaţi în jur de 531.000 de membri de partid. Dragnea a precizat vineri că aceştia pot vota indiferent dacă şi-au plătit cotizaţia la partid sau nu.

Urnele vor fi deschise duminică între orele 8,00 şi 20,00, după care rezultatele votului vor fi centralizate la Bucureşti.

Întrebat dacă preşedinţii de organizaţii au voie să amenajeze secţii de votare la ei acasă, Dragnea a spus că au voie să organizeze 'în orice spaţiu unde pot avea acces cu documente legale şi unde se pot asigura condiţii civilizate pentru organizarea alegerilor', dar este interzisă organizarea de secţii de vot în restaurante, spaţii comerciale şi şcoli.

Liviu Dragnea a rămas singurul candidat la şefia PSD după ce alţi doi pretendenţi, Şerban Nicole şi Daniel Savu, au fost descalificaţi pentru că nu îndeplineau o condiţie introdusă recent în regulament şi anume să aibă susţinerea organizaţiei din care fac parte şi a încă patru filiale din ţară.

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Naţional, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleşi şi ceilalţi membri ai conducerii, preşedinte executiv, vicepreşedinţii, secretarul general. AGERPRES