Iulius Bedea a fost exclus din PSD după scandalul de joi

Scandal în PSD! Iulius Bedea, primarul orașului Simeria, a fost suspendat din partid pentru o perioadă de șase luni, după conflictul avut cu consilierul juridic Dan Terteci.

În urma comportamentului inadecvat al lui Iulius Bedea, apărut pe rețelele de socializare și în mass media, Biroul Politic Județean al PSD Hunedoara a decis suspendarea calității de membru PSD a acestuia, pe o perioadă de 6 luni.

Mai mult, a fost schimbat din funcția de președinte al Organizației Locale a PSD Simeria.

Deputatul Ilie Toma, vicepreședintele Organizației Județene a PSD Hunedoara, a fost numit în funcția de președinte interimar.

„Partidul Social Democrat nu admite derapaje de genul celor la care a asistat întreaga opinie publică. Avem convingerea că aleșii au datoria de a se preocupa în mod deosebit de bunăstarea comunității și de crearea unui cadru social echilibrat prin dialog deschis și implicare activă.

De asemenea, interesele cetățenilor sunt mai presus de orice alte interese, iar PSD rămâne angajat în demersul de a susține dezvoltarea orașului Simeria”, a transmis Biroul de Presă al Organizației Județene a PSD Hunedoara.

În același timp, mai precizează sursa citată, „BPJ al PSD Hunedoara constată cu îngrijorare că prefectul județului Hunedoara, domnul Călin Petru Marian, profită în mod abuziv de acest incident pentru a-și hrăni orgoliul și foamea de publicitate. Rolul prefectului ca reprezentant al Guvernului în teritoriu este bine stabilit de legislația în vigoare și vizează respectarea legislației la nivelul administrațiilor publice și buna desfășurare a actvitățiilor instituțiilor deconcentrate.”

„Derapajele prefectului județului Hunedoara, implicarea sa în influențarea anumitor comisii de disciplină, insistența cu care încearcă să-și impună punctele de vedere astfel încât să producă haos și neîncredere în anumite instituții, trebuie să înceteze! BPJ al PSD Hunedoara își manifestă încrederea că prefectul județului Hunedoara își va reanaliza conduita și va reveni în limitele prevăzute de lege”, mai transmite PSD Hunedoara.

Tot în cadrul ședinței de joi, 9 noiembrie, BPJ al PSD Hunedoara a luat decizia schimbării din funcția de președinte al Organizației locale PSD Petroșani a domnului Ioan D. Rus. Interimatul va fi asigurat de către domnul senator Cristian Resmeriță, prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara.

Care a fost cauza conflictului?

Potrivit Pro TV, scandalul a pornit joi, pe data de 8 noiembrie, după ce Iulius Bedea i-a cerut consilierului juridic Dan Terteci să meargă la un nou loc de muncă subordonat Primăriei, unde fusese delegat. În trecut, cei doi au avut mai multe neînțelegeri privind legalitatea unor documente.

Ordinul a fost însă atacat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care a constatat că detaşarea funcţionarului Dănuţ Terteci a fost dispusă fără respectarea reglementărilor legale.

Cei aflați în birou au sărit în apărarea consilierului juridic, însă conflictul a luat amploare.