Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că rectificarea bugetară pe care o pregăteşte Guvernul Orban este una ”a răzbunării faţă de popor” şi ”nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale ţării”.

„O rectificare a răzbunării faţă de popor! O rectificare bugetară care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale ţării, făcută în bătaie de joc şi în dispreţul realităţii! Tăierile de venituri, anunţate de Putere drept ‘cele mai mari creşteri’ nu doar că sunt contrare legilor în vigoare, dar ele sfidează realitatea dată de explozia preţurilor şi de scăderea nivelului de trai. O rectificare bugetară prin care Puterea şi-a asigurat continuarea unui terorism politic prin racolarea de primari din fonduri guvernamentale şi dovada clară a bătăii de joc faţă de viitorul României. Bani doar de rapt şi de racolat! Nu investiţii, nu sprijin pentru agricultura românească afectată de secetă sau pentru economia naţională pusă pe butuci de măsuri aberante”, a scris Ciolacu, vineri, pe Facebook.

Atac la Guvern

Liderul PSD afirmă că prin rectificarea pregătită de Guvern „s-a vizat doar asigurarea luxului prezidenţial, prin care s-au premiat serviciile şi s-au penalizat instituţiile care şi-au permis să controleze tunurile date sub pretextul pandemiei”.

„O rectificare pe care, vă asigur, o vom corecta în Parlament!”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Executivul ar urma să discute în şedinţa de vineri o rectificare bugetară

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seara că preşedintele Klaus Iohannis „este nevoit să mintă periodic” pentru a acoperi incompetenţa Guvernului Orban.

„Preşedintele Iohannis este nevoit să mintă periodic, să iasă la televizor. Este guvernul său. Acest Guvern condus de Orban s-a dovedit total incompetent. Mai nou, după raportul Curţii de Conturi, sunt şi hoţomani. Cel mai grav dintre toate, sunt lipsiţi de orice credibilitate, după modul lor de a se comporta, ca şi guvernanţi. În această perioadă a pandemiei, modul de comportament social, faci chefuri în biroul primului ministru, fără mască. Şi atunci, preşedintele ar fi avut două alternative. Să iasă şi să recunoască că acest Guvern este un eşec politic total sau să continue să încerce să-i acopere periodic, cu credibilitatea funcţiei prezidenţiale, să-i tragă după el, să depăşească aceste alegeri. De aceea şi această obsesie de a avea alegerile cât mai repede, pentru că vede că nu funcţionează acest Guvern (…) Ca să acoperi toate aceste lucruri îţi creezi un duşman imaginar sau neimaginar, tradiţional – PSD şi ataci PSD”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.