"Am hotărât astăzi ca, la începutul săptămânii viitoare, la nivel parlamentar să începem procedurile astfel încât să desemnăm în instituţiile importante pentru funcţionarea statului persoanele care vor fi audiate, care vor intra în dezbatere parlamentară pentru funcţia de viceguvernator al BNR, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, preşedinte al AEP, pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinţi în cadrul ICR. Aceste proceduri vor începe săptămâna viitoare. Tot săptămâna viitoare se va discuta probabil şi situaţia de la radiodifuziune. Acolo sunt câteva lucruri pe care trebuie să le discutăm în comisiile de specialitate şi vom începe procedurile astfel încât lucrurile acestea să se desfăşoare cât mai repede şi în cel mai scurt timp să avem persoana desemnată pentru aceste portofolii", a precizat Daniel Constantin.

Tot în şedinţa de vineri a coaliţiei, premierul Sorin Grindeanu a prezentat stadiul îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare.

"În acest context, am discutat şi am ajuns la un consens ca, în perioada imediat următoare, într-un ritm accelerat şi care să permită o dezbatere amplă, să discutăm despre legea introducerii TVA zero % pentru vânzarea de locuinţe, pentru publicitate şi pentru imputurile celor care lucrează în agricultură. Proiectul de lege este în dezbatere la nivel de comisii. (…) Împreună cu premierul şi cu liderii politici am agreat să accelerăm la nivel guvernamental procedurile astfel încât să avem pachetul legislativ cât mai repede pentru funcţionarea Fondului Suveran de Dezvoltare – element central al programului de guvernare", a spus Daniel Constantin.

El a menţionat că nu s-a discutat în cadrul şedinţei de vineri niciun nume. "De luni vor începe procedurile la nivel parlamentar, toate partidele vor face propuneri şi vom decide în funcţie de expertiza, de CV-ul fiecărui participant care sunt opţiunile cele mai bune. Avem o preocupare majoră ca astfel de instituţii foarte importante pentru funcţionarea statului să aibă oameni cât mai bine pregătiţi. În primul rând, va conta experienţa fiecăruia şi după aceea diverse apartenenţe politice", a detaliat copreşedintele ALDE.
Sursa: Agerpres