Alianţa PSD-ALDE, la sfârşitul anului 2016, după câştigarea alegerilor, anunţa că în toamna anului trecut, începe procesul de achiziție a cel puțin 20 de aeronave de către TAROM. În prezent, oficialii TAROM facturează pierderi de peste 25 milioane euro şi ne vor anuţa că nici măcar nu au fost în stare să vândă cele două aeronave TAROM Airbus A310, avioane oprite de la zbor încă din 2016.
“Având în vedere situația financiară dificilă a companiei TAROM, Guvernul susține următoarele măsuri urgente:
-Realizarea de urgenţă a unei evaluări riguroase a personalului companiei.
Atragerea unui număr cât mai mare de pasageri, repoziţionând TAROM-ul ca lider zonal.
-Reînnoirea de urgenţă a flotei TAROM prin achiziţionarea în rate (leasing) a 27 de aeronave moderne cu un consum scăzut de combustibil şi poluare fonică cât mai redusă. Termen 2018-2020
-Uniformizarea flotei de avioane ar reduce mult cheltuielie de mentenanță.
-Readucerea departamentului tehnic la acele cote europene şi internaţionale de a asigura mentenanţă atât pentru compania TAROM, cât şi pentru alte companii din zonă.
-Dezvoltarea departametului de marketing prin deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier înspre America sau Asia.  Implementarea sistemului online direct pe site-ul companiei și nu prin alte firme din domeniu”, conform programului de guvernare actualizat.