'Astăzi (n.r. – luni) am analizat în BPN adresa şi solicitarea de la domnul Nichita însoţită de o hotărâre a Biroului Permanent Judeţean de reinstalare în funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Iaşi. Biroul Permanent Naţional a invalidat hotărârea Biroului Permanent Judeţean şi a respins reinstalarea domnului Nichita în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene şi în continuare preşedintele interimar al organizaţiei de Iaşi este domnul Nechiforel Lupu, care a fost instalat în această funcţie interimară de Comitetul Executiv Naţional', a spus Dragnea la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din funcţia de primar al Iaşiului în urmă cu circa patru luni, după ce procurorii DNA au început să îl cerceteze penal. Tot în cursul lunii mai, Nichita s-a autosuspendat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD şi de lider al filialei judeţene. El a revenit în funcţia de lider de organizaţie judeţeană în urma unei decizii luate recent în cadrul BPJ al PSD Iaşi.

Nichita este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA că în perioada ianuarie-aprilie, abuzând de funcţia de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în cadrul poliţiei, dar şi pe alte persoane din cadrul instituţiei pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să le folosească şi să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite. AGERPRES