European Business Awards a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că Provident Financial România a fost selectată pentru cea de-a doua etapă a competiţiei de premiere a companiilor din Europa.

În ultimii ani, Provident a investit peste 300.000 de euro în programe de responsabilitate socială în diverse domenii precum educaţia financiară, sprijinirea persoanelor defavorizate, a oamenilor cu nevoi speciale şi protecţia mediului înconjurător. Provident sprijină primul program non-profit de educaţie financiară din România destinat publicului larg, Bugetul Familiei. Programul este derulat de APC România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Programul European Business Awards, sponsorizat de banca HSBC, recunoaşte şi recompensează excelenţa, bunele practici şi inovatia companiilor din întreaga Uniune Europeană. Aflat la cea de-a patra ediţie, programul a identificat într-o primă fază de evaluare câteva dintre cele mai de succes companii din Europa, selectate pe baza abilităţii lor dovedite de a urma principii esenţiale precum inovaţia, excelenţa în afaceri, responsabilitatea sociala şi sustenabilitatea.

În acest moment se derulează cea de-a doua rundă a European Business Awards, fază în care juriul, format din reprezentanţi ai lumii academice, politice şi de afaceri, evaluează şi selectează, din peste 220 de companii, reprezentanţii care vor intra în competiţia pentru câştigarea unei prestigioase distincţii Ruban d’Honneur. Runda finală va avea loc în 16 noiembrie, când vor fi anunţaţi câştigătorii premiilor European Business Awards. În 2009, cele 99 de companii distinse cu Ruban d’Honneur au avut o cifră de afaceri totală de peste 570 miliarde euro şi au înregistrat o creştere medie anuală a profitului de 56%.