Naţionala lui Mirel Rădoi îi atrage pe români, chiar dacă rezultatele sunt cele mai proaste din ultimele patru decenii. Tricolorii au scris o nouă pagină de istorie negativă duminică seara. Au luat bătaie în amicalul cu Anglia, înfrângere pe care nu o mai încasasem în meciurile directe, în faţa Albionului de 51 de ani.

ProTV a dat lovitura cu meciul naţionalei

În ciuda înfrângerii, dar şi a faptului că Anglia-România a fost doar un meci amical, ProTV a fost lider de audienţă cu meciul tricolorilor lui Mirel Rădoi. În prime-time, ProTV nu a dat nicio şansă rivalilor de la Kanal D şi Antena 1, care de la ora 20.00 au contracarat cu Chefi la cuţite şi Survivor România.

Conform cifrelor de audienţă consultate de către capital.ro, ProTV a bătut concurenţa fără probleme, la nivel naţional, cu amicalul României. La startul partidei, la ora 19.00, ProTV depăşise deja cifra 7 la rating, la mare distanţă de Antena 1 şi dublu faţă de KanalD.

Odată cu scurgerea minutelor din meci, ProTV a crescut progresiv, fără nicio şansă pentru concurenţă. Pe slotul 19.30-19.45, ProTV avea aproape 9 rating la nivel naţional, în timp ce Antena 1 şi Kanal D abia reuşeau împreună un astfel de rating.

În pauza meciului, cifrele ProTV au mai scăzut, dar de la ora 20.00 au început să explodeze pur şi simplu. În intervalul 20.15-20.45, ProTV a sărit de 10 la rating, deşi concurenţa avea deja două emisiuni de forţă. Pe Antena 1 începuse Chefi la cuţite, iar la Kanal D era Survivor România.

Survivor România, lider de audienţă după ora 21.00

Finalul meciului Anglia-România a însemnat şi finalul supremaţiei celor de la ProTV la cifrele de rating la nivel naţional. Telespectatorii au fost din ce în ce mai interesaţi de Survivor România care în scurt timp a devenit lider de audienţă.

Pe primul slot al orei 21.00, Kanal D era deja primul, cu o audienţă de 8,9, iar Chefi la cuţite era pe locul 2. Supremaţia Kanal D în faţa Antenei 1 a continuat şi pe următorul interval măsurat. Totuşi, primul slot în care Chefi la cuţite a fost lider a fost 21.30-21.45. Aproape 10 rating.

Kanal D a revenit însă în forţă şi a obţinut imediat cifrele cele mai mari ale serii la nivelul tuturor televiziunilor din România. Ultimele 15 minute ale orei 21.00 au însemnat pentru Kanal D o audienţă de 11,7, la mare distanţă de către concurenţă.

Ora 22.00 a fost dominată tot de către Kanal D, cu cifre foarte bune. Survivor România a pierdut primul loc în faţa Chefi la cuţite doar în intervalul 22.30-22.45. De la ora 23.00, Chefi la cuţite a preluat şefia audienţelor şi a reuşit cifre foarte bune pentru ora târzie. Survivor România nu a mai avut suflu şi au pierdut lupta pe final de emisiune.