Revenirea Chefilor la MasterChef pe ProTV: Planuri și provocări după plecarea controversată de la Antena 1

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au discutat în detaliu despre revenirea la ProTV, la emisiunea MasterChef, după plecarea lor controversată de la Antena 1.

Chefii au dezvăluit planurile lor pentru viitor după întoarcerea „acasă” și au făcut aceste declarații într-un interviu acordat Andreei Esca.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost protagoniștii unei lovituri majore pentru Antena 1, refuzând să apară la filmările ultimului sezon. Confruntați cu procese, cei trei au luat o decizie mult așteptată.

În curând, cei trei bucătari vor reveni pe ecrane în același format, în emisiunea care i-a făcut celebri. După 12 ani, se întorc la MasterChef, show-ul culinar care i-a propulsat în vârful popularității în România.

Între timp, legăturile de prietenie dintre ei s-au întărit, deși în trecut erau obișnuiți cu atmosfera din restaurante. Publicul îi așteaptă cu entuziasm și nu contează pe ce canal TV apar, ci faptul că pot fi urmăriți din nou în acțiune.

Într-un interviu acordat Andreei Esca, cei trei chefi au discutat despre începuturile lor și despre planurile de viitor. Au povestit cum și-a schimbat viața lor de când au plecat de la emisiunea „Chefi la cuțite„.

În ciuda proceselor în desfășurare, veștile sunt bune pentru jurații de la MasterChef, de când au anunțat revenirea la ProTV.

Declarațiile Chefilor privind decizia de a reveni în același format: „Nu o consider deloc o ciorbă reîncălzită”

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că toată lumea țopăie pe stradă de fericire și se strigă „Bine, mă!”. A menționat că în această perioadă ei sunt percepuți ca fiind maestrii, care au rămas maestrii.

„Toată lumea țopăie pe stradă de fericire. ‘Bine, mă!’. Nu știu de ce, toată perioada asta, noi, pe stradă, suntem master-ii, care am rămas master-ii…”, a declarat Cătălin Scărlătescu.

Sorin Bontea a subliniat că și în perioada când era la Chefi la Cuțite, era recunoscut ca antrenorul din MasterChef.

„Cel puțin mie mi se întâmplă foarte des – și înainte la fel -, lumea nu striga ‘chef!’ .Zicea ‘uite-l pe ăla de la MasterChef’. Sau ‘MasterChef!’, striga după mine”, a transmis Sorin Bontea.

Chefi la Cuțite
SURSA FOTO: Instagram

Florin Dumitrescu a exprimat că nu consideră deloc situația ca fiind o ciorbă reîncălzită; dimpotrivă, crede că este o provocare mai mare astăzi decât acum 12 ani. A menționat că provocarea de acum este mai sensibilă, într-un fel.

El a subliniat că este important să găsească bucătari amatori și pasionați care să poată ajunge să îndeplinească realizările celor din primele două sezoane – să devină bucătari și să ajungă șefi de restaurant.

 „Nu o consider deloc o ciorbă reîncălzită, dimpotrivă. Mi se pare că e o provocare mai mare astăzi decât a fost acum 12 ani. Pentru că provocarea de acum e un pic mai sensibilă, să zicem.

Noi trebuie să-i găsim pe acei bucătari amatori, pasionați, care să ajungă să îndeplinească ce au îndeplinit cei din primul, din al doilea sezon – și anume să ajungă bucătari, să ajungă șefi de restaurant”, a declarat Florin Dumitrescu.

Schimbări în atitudine pentru Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu în noul sezon

În primul sezon, au fost cunoscuți pentru atitudinea lor dură, aruncând cu farfurii și cerând totul de la concurenți. În noul sezon, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu își doresc să abordeze lucrurile într-un alt fel.

Florin Dumitrescu a remarcat că, privind retrospectiv la primul sezon, au constatat că uneori erau percepuți ca fiind prea duri și inflexibili. El a menționat că erau într-un anumit context și că lucrurile s-au schimbat de atunci.

Totuși, asta nu înseamnă că nu caută să descopere noi talente în bucătărie.

El a exprimat dorința de a găsi următorul d’Artagnan, următorul Mihai Toader, adică oameni care, după participarea la emisiune, au reușit să își construiască afaceri de succes în domeniul gastronomic.

„Acum, trebuie să recunosc, ne-am uitat la un moment din ăsta, în primul sezon, în care ne uitam și ne-am zis că eram ușor neprivibili, uneori … Eram foarte duri, foarte răi… Era un context.

Dar asta nu înseamnă că nu vor să aibă în față români cât mai talentați în bucătărie. Eu îl caut pe următorul d’Artagnan, pe următorul Mihai Toader…

Adică sunt oameni care au ieșit mișto după aceea, cu business-uri în domeniu (…), și acum îl conduc”, a transmis Florin Dumitrescu.

În acest context, Sorin Bontea a subliniat importanța ca participanții să fie talentați și pasionați, având în același timp cunoștințe fundamentale despre bucătărie.

El a menționat că, deși vor învăța multe de la jurați, este important ca aceștia să aibă și o bază solidă de cunoștințe înainte de a intra în competiție.

„Concurenții trebuie să fie talentați, pasionați, să aibă și ceva cunoștințe despre bucătărie. Trebuie să înțeleagă – ok, o să învețe multe lucruri și de la noi, dar trebuie să știe și ei câte ceva”, a mai transmis Sorin Bontea la Pro TV.