Proteste de amploare în Capitală. Astăzi COTAR protestează în centrul Bucureștiului, mai exact în Piața Victoriei.

Nu este primul protest al transportatorilor. Este a patra oară când taximetriştii protestează, de la începutul anului. COTAR protestează din cauza intenţiei autorităţilor de a emite o Ordonanţă de Urgenţă care ar menţine „pirateria în sector”. Este vorba despre reglementarea aplicațiilor de car-sharing.

În Piața Victoriei sunt așteptate în jur de 5 000 de mașini. Protestul va avea loc între orele 6:00-18:00, ceea  ce înseamnă trafic restricționat în această zonă a orașului. Șoferii vor avea parte de 11 ore de restricţii de circulaţie.

„Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe ‘piraţi’ că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare. Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării şi vicepremier, a făcut declaraţii din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menţinerea pe piaţă a platformelor care fac de mai mulţi ani transport ilegal, neautorizat şi nefiscalizat, iar protestul nostru este împotriva acestor practici care deja sunt la vedere”, a declarat Teodor Peşteleu, preşedintele COTAR-CNTR- filiala Timiş, într-un comunicat.