Salariaţii Metrorex spun că li s-au desființat cabinetele medicale, s-au tăiat banii de investiţii şi exploatare. „Nu ne vom opri aici. Avem în Metrorex oameni care vin din PSD, partidul aflat la guvernare. Avem oameni în toate sectoarele care sunt consilieri PSD. Iată cum suntem tratați. Vom face o mobilizare și toți cei care avem carnete de partid vom merge la sediul PSD să le ardem. Și apoi mutăm pichetul la Guvern”, a spus Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor din Metrorex, citat de dcnews.ro.

De asemenea, aceştia s-au declarat nemulţumiţi şi de faptul că a fost anulat contractul de exploatare a spaţiilor comerciale.

Preşedintele Sindicatului Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat că sindicaliştii vor organiza o acţiune similară în faţa Guvernului la finalul lunii octombrie, existând posibilitatea să se ajungă la grevă generală, dacă nu se va rezolva problema contractului colectiv de muncă. „Ne aflăm în faţa Ministerului Transporturilor, cu un pichet, din cauză că nu s-a rezolvat – şi nu se prevede a se rezolva – problema contractului colectiv de muncă, un contract obligatoriu pentru toate instituţiile statului. Iar asta, în urma faptului că, în loc să se suplimenteze cumva fondul (de exploatare – n. r.), care înseamnă inclusiv fondul de salarii, ţinând cont de dezvoltarea Metroului, s-a diminuat cu 41 de milioane de lei. După care am avut surpriza să se anuleze şi acel contract de exploatare a spaţiilor comerciale, care sunt menţinute de sindicat şi care oferă o protecţie socială pentru salariaţi, de 27 de ani, pentru că domnul secretar de stat care răspunde de această unitate, de această companie, Metrorex, a dorit să anuleze acest contract. Sunt 1.200 de oameni, care, după 27 de ani, nu o să mai aibă nicio activitate”, a afirmat Ion Rădoi.

Agerpres