Sute de angajați s-au mobilizat în cursul dimineții de miercuri. Aceștia au întrerupt programul de lucru și au protestat. În ceea ce privește nemulțumirile lor, aceștia au atras atenţia asupra faptului că este nevoie de suplimentare de personal, în contextul în care în producţie au intrat modele noi de maşini.

Totodată, angajații uzinei Dacia de la Mioveni au mai subliniat faptul că muncitorii de pe linii au nevoie de sprijin pentru asamblarea acestora.

Astfel, timp de aproximativ două ore, angajaţi de la Dacia au oprit lucrul, nemulţumiţi că în liniile de producţie au intrat noi modele, iar angajaţii de pe liniile de producţie au nevoie de ajutor.

Liderul de sindicat de la Dacia, Viorel Ungureanu a oferit o serie de declarații în acest sens. Acesta susține că greva angajaților a fost una spotană, fiind mai multe lucruri adunate în ultimele zile.

Dacia promite angajarea de personal suplimentar

În urma grevei, acesta a precizat că va fi adus personal suplimentar care să aducă o mână de ajutor în zonele menționate.

„A fost o grevă spontană vizavi de încărcarea unor posturi în cadrul montajului general. Au fost nişte lucruri care au un impact: de la începutul săptămânii au venit în gamă noi proiecte şi sunt câteva dificultăţi legate de montabilitate. Ierarhia a luat act şi tratează aceste probleme. Ca măsură, vor mai aduce personal să îi ajute în acea zonă.

Sunt două tronsoane de echipare care au avut un impact datorită unui model care o să urmeze, l-am băgat în gamă. Oamenii au sesizat şi pe bună dreptate au cerut acest sprijin din partea amdin8istraţiei, aşa cum s-a întâmplat şi dăţile anterioare”, a declarat pentru News.ro liderul de sindicat de la Dacia, Viorel Ungureanu.

Totodată, el a mai subliniat faptul că ritmul benzilor de asamblare este acelaşi, mai exact de 65 de maşini pe oră, iar oamenii au nevoie de ajutor pentru asamblarea noului model.