De la negocierile de astăzi cu sindicaliştii care îi reprezintă pe angajaţii ANAF a lipsit tocmai preşedintele acestei instituţii, Bogdan Stan. Discuţiile s-au purtat cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan. Acesta le-a promis că va găsi o soluţie, un amendament la legea salarizării unitare, prin care să le fie majorare veniturile angajaţilor ANAF. Negocierile vor fi reluate miercuri, tot la sediul ministerului Finanţelor.

„Salariații Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcție care poate aduce venituri suplimentare. Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp, care ar duce la atragerea și păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face față noilor cerințe în implementarea politicii fiscale”, scrie într-un comunicat transmis de sindicat.

Totul a început la București, unde aproximativ 650 de salariați ai Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) au declanșat un protest spontan începând cu orele 8,30 în fața sediului din Strada Dimitrie Gerota  nr. 13.

Într–un alt comunicat, sindicatul DGRFP București susține că a încercat să prevină o astfel de manifestare, aducând în nenumărate rânduri la cunoștința conducerii MFP și ANAF starea de nemulțumire din rândul salariaților.