‘Sunt oameni nemulţumiţi de lipsa dialogului dintre conducere şi salariaţi şi de faptul că nu ştiu ce se va întâmpla începând de azi cu soarta combinatului. Oamenii vor să ştie şi cum se vor acorda salariile pe luna decembrie. Este şi un mod poate de a face conducerea şi toţi factorii care se vor întâlni azi să gândească coerent strategiile care se vor lua. Este o zi importantă şi deci toată lumea aşteaptă după mai bine de un an o direcţie’, a declarat liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, citat de Agerpres.

Zece salariaţi intenţionează chiar să recurgă la grevă foamei.

Potrivit lui Corneliu Cernev, tot luni, de la ora 14,00, va începe Adunarea Generală a Creditorilor în care va fi supus planul de organizare al combinatului, plan în urma căruia ar trebui să se înfiinţeze Oltchim SPV sau Oltchim II, activ ce va fi scos la privatizare.

Potrivit ministrului economiei, Andrei Gerea, Oltchim are nevoie de un credit de 15 milioane de euro pentru a redeschide o secţie şi a reveni pe break-even (n.r. – a atinge pragul de rentabilitate), însă nicio bancă nu vrea să-i acorde acest împrumut.

”Toată lumea vrea să finanţele companii cu profituri grase, cu cifră de afaceri de milioane, indicatori super, dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare. Situaţia în care se află acum singurul combinat petrochimic din România este jenantă. Lucrează la 25% din capacitate şi a ajuns să se roage încoace şi-ncolo pentru 15 milioane de euro”, a declarat, vineri, Andrei Gerea.

Chinezii, interesați de Oltchim