"La mitingul de protest vor participa peste 1.000 de taximetrişti din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Principala noastră revendicare este legată de faptul că mafia din taximetrie trebuie să ia ghearele de pe această activitate, şi să-i lase pe membrii Camerei Deputaţilor să lucreze în interesul pasagerilor şi al taximetriştilor", a declarat Augustin Hagiu, preşedintele FORT.

La rândul său, Mihai Ghişă, preşedintele APTRTI, a subliniat că prin noul proiect de lege din domeniul taximetriei se doreşte modificarea transportului în regim de taxi în zona Bucureşti-Ilfov, prin eliminarea posibilităţii transportatorilor autorizaţi în judeţul Ilfov de a opera în Capitală.

"În acest mod vor ajunge pe drumuri aproximativ 2.000 de familii ce îşi asigură traiul de zi cu zi din această activitate, în ciuda faptului că Legea 168/2010 le dă dreptul de a opera în Bucureşti. Cum transportatorii bucureşteni operează în Ilfov nestingheriţi, acest lucru le-ar crea din nou un avantaj membrilor Camerei Taximetriştilor Bucureşti", a mai spus Mihai Ghişă.
Sursa: Agerpres