Aflându-se într-o perpetuă și inutilă campanie de alegeri interne, urmând să își adjudece la final gaura de la covrig, atât pnl-iștii cât și usr-iștii s-au decuplat complet de România și de cetățenii acesteia. Nu că ar fi fost foarte conectați vreodată, dar acum prăpastia dintre guvernanți și cetățeni este abisală. 

Ridicolul, penibilul și grotescul campaniei interne din cadrul partidelor ce formează coaliția de guvernământ a depășit de mult granițele umane de suportabilitate. 

România este astăzi o țară neguvernată, folosită fără scrupule pentru interesele personale ale unora sau ale altora. Pe modelul Evului Mediu, iobagii sunt neimportanți pentru boierimea conducătoare. 

În România anului 2021, se blochează un tren plin cu copii, undeva la aproximativ patru kilometri de o gară. Și stă acolo aproape 10 ore (zece ore!!). Încearcă să se miște și se mai blochează încă trei ore. Deci în total peste 12 ore. Pe o vreme caniculară, inclusiv noaptea. Timp de peste 12 ore copiii nu primesc o sticlă de apă, un sandwich sau îngrijiri medicale, sunt pur și simplu uitați în noapte în mijlocul pustiului. Dar suficient de aproape de o localitate daca cineva ar fi intenționat să le dea o mână de ajutor. 

Pe nimeni nu interesează copiii blocați în câmp. Nimeni nu întreprinde vreo acțiune. Nu se instituie celulă de criză, nu se deplasează nimeni la ei. Pur și simplu nu contează, nu există. 

A doua zi, pe lumină și pus în lumina reflectoarelor, șeful proaspăt numit al CFR călători de către guvernarea usr-istă se rățoiește la o domnișoară jurnalist, cu un ton demn de perioada ceaușistă, spunându-i să caute ea soluții, că el are altă treabă. 

Vicepremierul fără sarcini, domnul Barna, ne povestește senin că asta este o normalitate și că inclusiv domnia sa a stat blocat în tren când era student și nu a fost atât de rău. Că nu e cazul să ne isterizăm gratuit și apoi, ce să facem? Să ducem autocare noaptea să luăm copiii de acolo? Daaaa!!!! O fi crezând domnul Barna că interesează pe cineva ce făcea în timpul studenției. 

Domnul Barna nu are copii, dar ma întreb cum s-ar fi simțit vicepremierul galactic dacă blocat în tren peste 12 ore fără apă și fără mâncare s-ar fi aflat copilul domniei sale. Oare tot atât de senin și batjocoritor ar fi fost? Refuz să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă unii dintre copii ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale și nu le-ar fi primit, uitați și disprețuiți așa cum au fost? 

Domnul ministru al transporturilor face un simulacru de conferință de presă în care efectiv încearcă să ne prostească privindu-ne în ochi. Nerăspunzând nici unei întrebări legată de subiectul în cauză: cine este responsabil și cum va răspunde, de ce nu a întreprins nicio acțiune pentru sprijinul copiilor, etc, etc domnul ministru ne povestește senin cum va investii dânsul nenumarate miliarde și vom avea datorită guvernării usr-iste trenuri zburătoare. Până atunci, copiii noștri rămân abandonați pe câmpurile patriei. 

Am ajuns să trăim într-o țară a absurdului, unde aroganță și disprețul față de cetățeni sunt o regulă, o normalitate. 

Vă întrebați poate, dacă totuși a raspuns cineva în această țară pentru că un tren plin cu copii a rămas abandonat practic în câmp, cu tot cu copii la pachet? Absolut nimeni!

După un concert de declarații și luări de poziție care de care mai grețoase și mai scârboase, lucrurile au intrat in normal. 

Normalul lor, nu normalul nostru. 

România nu poate fi reprezentată de nesimțiți și proști. România nu poate fi condusă de idioți ridicoli. 

România merită mai mult!