"Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, anunţă că sesiunea de încărcare a propunerilor de proiecte în cadrul celui de al doilea apel dedicat dezvoltării economiei sociale va fi deschisă până în data de 20 octombrie a.c., ora 16,00. Perioada în care pot fi depuse propunerile de proiecte a fost prelungită cu cinci zile în contextul în care sistemul informatic Action Web a prezentat unele deficienţe de funcţionare în zilele de 1 şi 2 octombrie", informează MFE.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat că s-a decis deschiderea unei noi cereri de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale datorită interesului manifestat de solicitanţi în cadrul primului apel.

"Cei care în trecut nu au reuşit să depună proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale sau cărora le-au fost respinse cererile de finanţare având în vedere complexitatea apelului au acum o şansă în plus să contracteze finanţări. Pentru acest nou apel de proiecte am alocat fonduri cu o valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale din fondurile UE de care dispunem prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane", a afirmat Teodorovici.

Primul apel de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale s-a desfăşurat în perioada 28 iulie – 11 august şi a avut un buget de 200 de milioane de euro. În data de 22 septembrie, au fost semnate contractele de finanţare pentru primele 63 de proiecte evaluate în cadrul apelului lansat în data de 28 iulie. Proiectele semnate au un buget de aproximativ 82 de milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 66 de milioane de euro.

"Autoritatea de Management POS DRU a publicat în data de 30 septembrie a.c. a doua listă cu propunerile de proiecte care s-au calificat pentru a obţine finanţare europeană. Conform prevederilor Ghidului solicitantului, au fost selectate propunerile de proiecte care au obţinut minimum 70 de puncte în cadrul procesului de evaluare. Pe listă sunt 45 de proiecte, cu un buget de aproximativ 47 milioane de euro, din care fondurile europene reprezintă peste 45,7 milioane de euro", mai arată MFE.

AGERPRES