Este vorba despre Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Acesta este propunerea PSD ca ministru al Educației dacă social-democrații vor câștiga alegerile și vor forma guvernul, a anunțat Marcel Ciolacu.

Este primul pe lista PSD Mureș la alegerile pentru Senat

Leonard Azamfirei s-a înscris în luna octombriei în PSD, alături de Alexandru Rafila, și este primul pe lista PSD Mureș la alegerile pentru Senat.

Șeful PSD a mai spus că economistul Cristian Socol este propunerea PSD pentru ministerul Finanțelor, iar ca variante de premier i-a nominalizat pe Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu.

Ideologul economic al lui Dragnea, ministrul Finanțelor în guvernul PSD

Marcel Ciolacu a transmis în data de 22 noiembrie că Cristian Socol, autorul programului de guvernare al lui Liviu Dragnea, va fi ministrul Finanțelor într-un guvern PSD dacă social-democrații vor câștiga alegerile.

De asemenea, șeful social democraților a mai spus că PSD are mai multe variante de premier. Acesta a transmis și că ministrul Sănătății într-un guvern PSD va fi Alexandru Rafila

„Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, vasile Dâncu și mulți alții sunt potriviți”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Cristian Socol este unul dintre artizanii programului de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare în 2016, program bazat pe creșterea masivă a deficitului bugetar, peste limita stabilită în tratatul UE. Dragnea a crescut cheltuieile cu pensiile și salariile bugetarilor, încercând să cumpere bunăvoința publică înaintea atacului la justiție.

Trebuie menționat că Socol a contribuit decisiv la politicile fiscale ale PSD bazate pe creșterea rapidă a cheltuielilor statului cu salariile și pensiile în detrimentul investițiilor.