„Este deja evident pentru toată lumea că această instituţie atât de importantă în respectarea legii a devenit instrument politic. Nu este un secret. Pur şi simplu, toate deciziile CCR au fost sincronizate şi cu discursul public, şi cu deciziile interne ale PSD. Uneori, au fost situaţii în care păreau că nu le-ar da dreptate, dar de fapt ele reflectau o reglare de conturi în interiorul PSD.

Menţinerea lui Florin Iordache, autorul moral al Ordonanţei 13, de măcelărire a justiţiei şi de favorizare a infractorilor, într-o funcţie în Consiliul legislativ arată cât de clar prin CCR, practic, urmăresc să controleze politic şi alte instituţii ale statului. Prin CCR controlează şi Consiliul legislativ, şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, şi Avocatul Poporului”, a declarat Raluca Turcan, la Realitatea Plus.

Raluca Turcan susține că s-a ajuns la favorizarea infractorilor

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL este de părere că s-a ajuns ca CCR să favorizeze infractorii.

„CCR favorizează infractorii, aşa cum şi PSD, la guvernare şi cu majoritatea parlamentară, favorizează infractorii – şi o spun cu maximă responsabilitate, pentru că putem lua articole de lege mutilate în Parlament care favorizează infractorii. Am uitat oare cum au fost puşi în libertate infractori periculoşi, care după aceea au recidivat cu fapte extrem de grave, de la viol şi crimă? Am uitat oare cum marii corupţi au fost puşi la adăpost prin tot felul de modificări legislative care să îi scoată în afara ispăşirii pedepselor?”, a adăugat Raluca Turcan.

Trebuie menționat că prim-vicepreşedintele PNL a explicat că singura metodă prin care se poate schimba organizarea CCR este modificarea Constituţiei, iar pentru aceasta este nevoie de o majoritate calificată în Parlament.

Sursă foto: INQUAM Photos/George Calin