Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea lansează o serie extrem de dură de acuzații la adresa liberalilor, la scurt timp după ce aceștia au lansat programul de guvernare. Ea consideră că liberalii nu vor altceva decât să taie pensiile românilor.

Potrivit acesteia, majorarea punctului de pensie precizat în programul de guvernare ”este de fapt o tăiere”.

„Austeritate. Trai greu. Strângem cureaua. Fără milă de oameni. Așa-zisul program de guvernare al PNL prezentat cu festivism în seara aceasta (mai lipseau artificiile, ca pe Centură) lovește în 5 milioane de pensionari, care pierd puterea de cumpărare – în 2024 valoarea punctul de pensie, raportată la salariul mediu brut, va fi mai mică cu 4 puncte procentuale decât acum. În schimb, PNL vrea să taie pensiile. La modul concret. Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este de fapt o tăiere! Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei. PNL spune că abia în 2024 – deci peste 4 ani! – punctul de pensie va fi de 1.841 lei. Mai mic cu 34 lei față mărirea prevăzută pentru anul viitor, nu peste 4 ani!

Loveste si in 1.2 milioane bugetari cărora chiar dacă le îngheață salariile pierd puterea de cumpărare din cauza inflației”, a scris Gabriela Firea.

Alocațiile nu vor fi dublate

Totodată, fostul primar general a mai precizat că nici alocațiile nu vor fi dublate, iar aplicarea legi va fi amânată. Ea amintește și de cei peste un milion de români care se află în sărăcie, despre care liberalii nu spun absolut nimic.

„Peste 3 milioane de copii cărora NU LI SE DUBLEAZĂ ALOCAȚIILE. Se amână aplicarea legii privind dublarea alocațiilor pentru copii încă un an si jumătate.

Peste 1 milion de români aflați în sărăcie extremă, despre care nu se spune nimic.

Pentru 1 milion de copii, care nu au internet ori calculatoare /tablete se amână accesul la educație cu ÎNCĂ 2 ANI. Acest an școlar și următorul.

Se ascund cifrele privind evoluția salariului minim:

o Nu se aplică legea pensiilor; ba mai mult, fură din banii românilor din Pilonul II.

Deși trebuia să dea 6% la Pilonul II încă din anul 2020, vor da doar 4,75% de abia în 2024.

o Se asumă consolidarea fiscală, dar nu prin creșterea colectării, ci prin tăieri de venituri, creșteri de taxe și impozite.
o Se ascund cifrele privind deficitul bugetar – deci vin creșteri de taxe.
o Se ascund informații privind aplicarea legii salarizării unitare, deci nu se știe ce se întâmplă cu salariile bugetarilor.
o Se ascund cifrele privind datoria publică, deci va continua guvernarea pe datorie.
o Nu știm dacă nu cumva împrumuturile galopante nu vor duce datoria guvernamentală la peste 60% din PIB, începând cu 2022, așa cum estimează Comisia Europeană în ultima prognoza din noiembrie 2020.
o Nu se spune nimic despre reducerea deficitului sub 3% din PIB în 2024.
o Mai respectă Romania în 2024 vreunul dintre indicatorii de aderare la Zona Euro?”, mai scrie Gabriela Firea.

PNL nu are nicio viziune

În aceași postare, Gabriela Firea susține că liberalii nu au ”nicio viziune și niciun plan” cu privire la probleme grave ale țării noastre. De asemenea, ea mai adaugă că în programul de guvernare nu este menționată nicio măsură pentru a combate pandemia sau pentru a crește capacitatea de la ATI.

Ca și concluzii, Firea susține că totul este doar ”o gogoață electorală fără resurse” și nicidecum un program de guvernare.

„Nu exista nimic în așa zisul program de guvernare al PNL, niciun plan, nicio viziune, cu privire la problemele grave ale României pe termen scurt. Niciun plan de masuri pentru combaterea pandemiei, contracararea răspândirii virusului, nicio măsură pentru creșterea capacității la ATI în condițiile în care sistemul este sufocat, nicio măsura privind suplimentarea numărului de medici ATI, nicio măsură privind bolnavii cronici care nu mai au acces la îngrijire.

Nu sunt măsuri concrete pentru revenirea economică. Nici pentru sectoarele cele mai afectate de pandemie : Horeca, Transporturi, Agricultură.

A te baza doar pe fonduri europene e o iluzie în condițiile în care realitatea arată că absorbția a fost lentă, ba chiar mai mult guvernul Orban, la rectificare, a tăiat masiv – 2,8 miliarde de lei – din cofinanțările proiectelor europene.

În concluzie, ceea ce a prezentat PNL NU e un program de guvernare, e o gogoașă electorală, fără sustenabilitate, fără surse și resurse!

PNL vine în fața oamenilor cu minciuni și populisme gogonate, crezând că-i poate prosti, că le poate deturna atenția de la dezastrul pe care l-a provocat și că le poate lua voturile necesare pentru menținerea la putere a găștii ”Dreptei Unite”, mufată la banii publici pentru propriul interes și beneficiu”, mai scrie Firea.