Gabriela Firea și-a detonat în față propriul fake news. Zicea ea într-o postare, pe care a șters-o între timp, că l-aș fi numit în funcție pe arhitectul-șef Adrian Bold. E de râsul-plânsul fiecare postare a sa, dar asta le-a întrecut pe toate.

Aveți, mai jos, cine a semnat pentru reintegrarea lui Adrian Bold în funcția de arhitect-șef, pe 28.10.2020, deci cu o zi înainte de a prelua eu mandatul – chiar doamna ex-primar.

Problema serioasă este câte acte de acest fel a mai semnat Gabriela Firea și nu-și mai amintește de ele. O și mai mare problemă este că Firea nu a întocmit corect actele de demitere, iar instanța a anulat decizia primarului. Din acest motiv Primăria este azi obligată la plata unei sume consistente”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Documentul respectiv poate fi vizualizat în postarea de la finalul articolului.

Gabriela Firea, total nemulțumită

Gabriela Firea a reacționat după ce ministrul Nelu Tătaru a anunțat că nu intenționează să demisioneze. Fostul primar al Capitalei este complet nemulțumită de afirmațiile ministrului.

„Asta se numește sfidarea românilor! Cum ar zice Orban: câinii latră, caravana trece!

Pot crede și spune orice românii, politrucii lui își văd în continuare de scaunele moi, de incompetența și corupția din ministere.” a transmis Gabriela Firea, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a social democraților, făcând referire la Premierul Ludovic Orban și echipa condusă de acesta.

Totodată ea a mai precizat că singura soluție este demisia ministrului Nelu Tătaru care ”este incapabil să aplice măsuri salvatoare”.

„Tătaru trebuia să-și dea demisia de la primele victime ale pandemiei! Pentru că este incapabil să aplice măsurile salvatoare din Europa. Le știe, i s-au adus la cunoștință dar le ignoră. Nu vor testare, pentru a nu se ști numărul real de cazuri.

Mă așteptam ca măcar după o astfel de tragedie să-și recunoască eșecul. Și el, și Orban care îl menține în fruntea Sănătății, în vremuri atât de grele, sunt complici la toate dramele din aceste zile”, a adugat ea.

În același timp, fostul primar al Capitalei susține că toți miniștrii de până acum trebuie să își asume responsabilitatea pentru problemele grave din sistem și că el plănuiește să rămână în guvern pentru a continua reformele începute.