Afirmațiile sale ascund un scandal imens

KMG International a bătut palma cu China Energy Company pentru vânzarea a 51% din acțiunile deținute în România. Intenția de vânzare a venit în același timp cu o anchetă DIICOT la Petromidia, care a pus sechestru pe rafinărie. Un număr de 14 persoane sunt vizate de anchetă. Sunt suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani și de manipulare a pieței de valori.

Acuzații grave la adresa Guvernului român

Avocații KMG au depus un aviz de litigiu de investiții. Ei susțin că ar putea să nu fie o simplă coincidență ancheta DIICOT care a venit imediat după ce KMG International a bătut palma cu China Energy Company, companie ce urma să dețină 51% din acțiunile Rompetrol. Avocații fac acuzații grave în nota de litigiu. Ei susțin că "România își folosește puterea guvernamentală pentru a submina tranzacția și a renaționaliza activele". Petromidia reprezintă 40% din capacitatea totală de rafinare din România și este singurul producător de produse petrochimice. 

Zhangulov vrea să calmeze situația prin discuție cu Guvernul

În ciuda a ceea ce scriu avocații KMG International, Zhangulov rămâne rezervat și precizează că "nu pare a fi exprimat oficial dezacordul cu privire la potențiala noastră colaborare cu companiile chineze". Cu toate acestea, vicepreședintele senior al KMG International subliniază că tot ceea ce vor prin acest aviz de litigiu este să aibă "o serie de discuții cu Guvernul pentru a calma situația".