Campania, prin care Marius Badea intenţionează să strângă cel puţin 10 milioane de lei, durează 60 de zile şi se derulează pe platforma sprijina.ro.

"Astăzi punem prima cărămidă la construcţia companiei Brădet Românesc SA. Începem să strângem capitalul social. A sosit momentul să vedem cât de puternici suntem în faţa celor care vor să îngroape tot ce este produs autentic românesc. După strângerea capitalului, pe durata a 60 de zile, înfiinţăm societatea pe acţiuni şi în funcţie de banii subscrişi decidem: fie construim o fabrică nouă, fie extindem fabrica actuală. Dacă reuşim să construim o fabrică nouă, actuala fabrică va intra în circuitul agroturistic. Suntem amplasaţi într-o zonă de vis, o zonă de maximă relaxare la care toţi acţionarii vor avea acces gratuit după o regulă stabilită împreună", scria, miercuri, Marius Badea pe pagina sa de facebook.

Astfel, prin intermediul platformei sprijină.ro, cei interesaţi au trei posibilităţi de susţinere şi participare: subscriere pentru acţiuni ale noii companii, achiziţionarea de bonuri valorice pentru cumpărături de produse "Lactate Brădet" (se poate achiziţiona un număr nelimitat de bonuri valorice, capacitatea de producţie actuală a fabricii fiind de 20.000 de litri de lapte pe zi) şi contribuţii personale.

Conform platformei sprijină.ro, până în prezent sunt 36 de contribuabili, sumele subscrise variind între 44 de lei şi 1.050 de lei.

Proprietarii Lactate Brădet au anunţat săptămâna trecută că propun crearea unei companii de lactate la care să participe toţi cetăţenii care doresc, cu cât doresc, ei urmând să cedeze toate activele pe care le deţin.

Pe site-urile de socializare a început o campanie de susţinere a firmei argeşene de lactate după ce ministrul Agriculturii a anunţat, pe 29 februarie, că o cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeş conţine bacteria E-coli, iar autorităţile au dispus stoparea activităţii societăţii.

Ulterior, proprietarul fabricii din comuna argeşeană Brăduleţ, Marius Badea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

"Am investit masiv (…) şi am încercat să facem o fabrică modernă, la capacităţile şi la posibilităţile noastre (…) şi toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generaţie (…). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate, au apărut aceste speculaţii, aceste analize care sunt parţiale, nu putem trage o concluzie definitivă", a spus Badea.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeş şi una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte şi analizele medicale ale angajaţilor au fost întotdeauna conforme, a susţinut Badea.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, a declarat, acum o săptămână, pentru AGERPRES, că laptele provenit din toate fermele din România este un lapte conform şi poate pleca fără probleme către procesare, iar primele rezultate pe analizele prelevate de la fermele din Argeş şi Dolj sunt negative.

Miercuri, Institutul Cantacuzino a anunţat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arată că tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic nu sunt identice cu cele găsite în brânza de Brădet şi nici cu cele din carnea de pui.

"Am lucrat trei tulpini umane pe care le-am obţinut noi de la trei pacienţi copii (unul din Argeş, unul din Sibiu, unul din Bacău) pe care i-am diagnosticat cu infecţie cu E-coli tip VTEC 026. În plus, s-au adăugat şase tulpini de E-coli 026 pe care colegii de la IISPV le-au izolat dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini). Tulpinile de la copii sunt diferite între ele şi diferite de cele din brânză şi carne. (…) Rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E-coli 026 izolate de la pacienţi cu cele izolate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară din brânză şi carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice", a precizat institutul pe site-ul său.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat pe 25 februarie, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş, şi anume o tulpină de E-coli. În prezent, la spitalul "Marie Curie" sunt internaţi patru copii cu sindrom hemolitic-uremic.

SURSA: Agerpres