Suma include preţul de achiziţie, costurile legate de integrarea fabricii din Craiova, finanţarea capitalului de lucru necesar şi a cheltuielilor suplimentare. 

Achiziţia va fi finanţată din capitalul companiei şi se estimează că va fi încheiată la începutul celui de-al patrulea trimestru al acestui an. Până în 2019, Braas se aşteaptă să genereze din această tranzacţie venituri de circa 22 mil. lei şi un profit operaţional de circa 7,5 mil. lei.

„În România, Bulgaria şi Serbia, care sunt zonele de vânzare ale fabricii achiziţionate, numărul locuinţelor construite în 2015 a fost la aproape un sfert sub nivelul din 2009, dar se aşteaptă să crească din nou cu până la 20% până în 2017. Cu o rată de proprietate de circa 90% în aceste ţări, lucrările de renovare se aşteaptă să urmeze aceeaşi tendinţă“, a declarat Pierre-Marie De Leener, CEO-ul Braas Monier.

Produsele Elpreco vor fi vândute în viitor sub brandul Getica. Elpreco este unul dintre cei mai mari producători de prefabricate din beton din România. La sfârşitul lui 2007, CRH a cumpărat compania pentru 70 mil. euro de la fondul de investiţii american Broadhurst Investment.

Producătorul irlandez de materiale de construcţii CRH a finalizat anul trecut achiziţia Lafarge România, tranzacţie evaluată la circa 400 mil. euro. Activele locale fac parte dintr-un portofoliu extins cumpărat de irlandezi de la Lafarge şi Holcim pentru 6,5 mil. euro, ca urmare a fuziunii dintre cei doi producători de ciment.

CRH a achiziţionat în România toate cele opt firme în care Lafarge are participaţii, care au circa 1.000 de angajaţi şi care gestionează cele două fabrici de ciment de la Medgidia şi Hoghiz, staţia de măcinare de la Târgu-Jiu, cele 16 staţii de betoane şi cele 16 cariere şi balastiere. CRH mai deţine în România şi compania Ferrobeton.