Anterior, Dedeman, deţinută de Dragoş şi Adrian Pavăl, deţinea peste 16,7 milioane de acţiuni, iar acum a ajuns la 19,9 milioane. 

O acţiune Electrica valora miercuri, la prânz, 12,86 lei, în scădere cu 0,46% comparativ cu nivelul marţi. De la începutul anului, acţiunile companiei au scăzut cu 1,82%, dar în ultima lună au urcat cu 0,47%. 

Electrica a realizat în primul semestru din acest an un profit net de 8,16 milioane lei, în scădere cu 97% comparativ cu perioada similară din 2016. Grupul Electrica a distribuit aproximativ 9 TWh, în perioada ianuarie – iunie 2017 (o creştere de 4% faţă de S1 2016) către aproximativ 3,69 milioane utilizatori, iar cea furnizată a scăzut cu 7%. 

'Rezultatele financiare pentru primul semestru al acestui an sunt marcate, după cum anticipasem, de efectele dezechilibrelor majore din piaţa de energie, ca o consecinţă a rezultatelor înregistrate în trimestrul întâi. Până la acest moment, o parte din acest impact a fost atenuat. Echipa de management depune în continuare eforturi susţinute în acest sens, continuând, în ritm accelerat, programele de reducere a costurilor, optimizarea proceselor şi a structurilor administrative, programele de plecări voluntare şi revizuirea portofoliului de clienţi (cu aplicarea programelor de stopare a pierderilor) în baza unei strategii revizuite în condiţiile actuale ale pieţei. Continuăm să ne asumăm responsabilitatea faţă de toţi clienţii şi acţionarii noştri şi considerăm că am luat măsurile necesare pentru limitarea impactului asupra acestora', susţine Catalin Stancu, director general Electrica, într-un comunicat publicat pe site-ul BVB.

Agerpres