Valoarea totală a susţinerii financiare acordate, anul trecut, proiectelor de responsabilitate socială a constituit "un vârf", depăşind 1,6 milioane de euro, în timp ce numărul beneficiarilor s-a ridicat la aproximativ 23.000. Cea mai mare parte a finanţării, de circa 760.000 euro, a fost îndreptată către proiecte din domeniul educaţiei, precum "Energie în şcolile copilăriei', care a urmărit îmbunătăţirea condiţiilor de studiu prin modernizarea sistemului de iluminat din instituţiile de învăţământ, respectiv "10 elevi de nota 10', prin care au fost selectaţi şi premiaţi elevi de clasa a VIII-a, din 10 judeţe, cu rezultate excepţionale la învăţătură. 

Potrivit sursei citate, de Paşte, prin proiectul "Dăruieşte lumina', compania a donat 100.000 de kWh către 12 şcoli, spitale, centre speciale pentru copii şi case de bătrâni, iar în decembrie 2015 a fost lansată campania 'Dăruieşte Lumina Crăciunului', prin intermediul căreia au fost dăruite celor nevoiaşi 800 de pachete a câte 200 kWh energie electrică sau gaze naturale şi 10 pachete a câte 2.500 kWh pentru un an. 

'În domeniul culturii, anul trecut a fost continuat sprijinul acordat unor evenimente de tradiţie, precum Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră (SoNoRo), Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. De asemenea, în domeniul sportiv trebuie menţionată susţinerea tradiţională acordată Cupei E.ON Kinder, unul dintre cele mai puternice turnee de fotbal pentru juniori din ţară. La ediţia IX-a din 2015 au participat 1.700 de copii de la 56 de cluburi din 22 de judeţe', se notează în comunicatul citat. 

Totodată, în martie 2015, E.ON România s-a alăturat campaniei "Nu tremur la cutremur', derulată la nivel naţional prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). 

Începând cu anul 2005, compania a susţinut cu peste 9,3 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 260.000. 

Din acest total, în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 4,2 milioane de euro, de acestea beneficiind circa 180.000 de copii, iar mai mult de 750.000 euro au fost investiţi în domeniul sportului, cu peste 10.000 de beneficiari. AGERPRES