"Vreau să vă arăt o realizare deosebită pentru o comună mică, de gradul trei, cu doar două mii de locuitori. Este vorba de un proiect finanţat sută la sută din bani europeni, în valoare totală de un milion de euro şi care include realizarea a 7,3 kilometri de asfalt pe un drum care deserveşte în totalitate numai exploataţii agricole", a declarat primarul comunei Gostinu, Dumitru Văcaru.

El spune că acest drum ajută agricultorilor care îşi deplasează utilajele agricole pe câmp pentru cultivarea a 1.200 de hectare de teren agricol şi există posibilitatea racordării la acest drum şi a unor terenuri aflate la nord şi la est de investiţie care ar mai însemna racordarea la acest drum a încă opt sute de hectare de teren agricol.

Primarul comunei Gostinu a spus că a depus şase proiecte în vederea obţinerii de fonduri europene şi a avut succes cu două dintre acestea, respectiv realizarea acestui drum agricol din asfalt, iar cel de-al doilea proiect a venit în urma înfrăţirii cu o localitatea Vetovo din Bulgaria în cadrul căruia se va realiza un centru de informare turistică şi un loc de agrement la Dunăre, în comuna Gostinu şi un proiect în oglindă pe malul bulgăresc al Dunării..

Cel de-al doilea proiect se află în curs de implementare şi are o valoare totală de aproximativ cinci sute de mii de Euro.

Primarul din Gostinu are în vederea realizarea şi altor proiecte transfrontaliere, motiv pentru care pregăteşte înfrăţirea cu o altă comună bulgărească de pe celălalt mal al Dunării, primarul localităţii, S. Sandrovo, împreună cu autorităţi din Districtul Ruse, Bulgaria, efectuând deja o vizită la Gostinu în acest sens.
Sursa: Agerpres