O firmă din Oradea intenţionează să dezvolte, în anii următori, un proiect turistic în staţiunea Arieşeni, în valoare de peste 40 de milioane de euro, Planul Urbanistic Zonal al viitoarei investiţii fiind aprobat, joi, de consilierii judeţeni din Alba.

Consilierii judeţeni din Alba au dezbătut, joi, planul urbanistic propus de firma Mitcris Turism Plus Oradea şi au aprobat Planul Urbanistic Zonal al viitoarei investiţii.

Potrivit proiectului prezentat Consiliului Judeţean Alba, firma îşi propune să dezvolte investiţia între Vârful Piatra Grăitoare (1.640 de metri altitudine) şi Pasul Vârtop (1.120 de metri altitudine), în comuna Arieşeni, la limita judeţelor Alba şi Bihor. Investitorul vrea să amenajeze 21 de pârtii de schi cu dificultate diferită şi cu o lungime totală de 15,4 kilometri.

De asemenea, proiectul prevede şi instalaţii de tip teleschi, telescaun şi telecabină, instalaţie pentru producerea artificială a zăpezii, amenajarea unor spaţii de parcare, drumuri, clădiri administrative şi unităţi de cazare.

Firma care doreşte să dezvolte această investiţie a concesionat de la Primăria Arieşeni aproape 80 de hectare de teren şi va trebui ca pentru începerea lucrărilor să obţină acordul statului pentru a scoate din circuitul forestier şi pentru a defrişa circa 58 de hectare de pădure.

Firma Turism Plus este deţinută în proporţii egale de către două persoane fizice – Sorin Gheorghe Hălmăgean şi Alexandru Cristian Sabău.

În prezent, la Arieşeni există două pârtii de schi, una în lungime de circa 800 de metri, iar a doua de aproximativ 450 de metri.

Pe lângă aceste pârtii, în Alba mai există un complex turistic amenajat în zona Poarta Raiului din Munţii Şureanu, care are şapte pârtii de schi. În apropiere nu există însă suficiente spaţii de cazare, iar o parte a drumului care face accesul în zonă este greu practicabilă.

SURSA: Mediafax