Dezvoltatorul israelian ARH Ventures investeşte peste opt milioane de euro în construcţia primului proiect imobiliar din România, un ansamblu rezidenţial în localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov, au anunţat reprezentanţii companiei în prima zi a Târgului Naţional Imobiliar (TNI) ce se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Proiectul, denumit Maple Place, va fi realizat pe baza tehnologiei construcţiilor metalice uşoare şi prevede 82 de case (41 de unităţi duplex), o grădiniţă, un parc şi spaţii de parcare pentru vizitatori, pe un teren de circa 36.000 metri pătraţi.

“Primele patru case sunt scoase la vânzare la un preţ de 155.555 euro, după care preţul va fi de 165.555 euro. În acest preţ este inclus terenul de 400 mp, mobilierul din casă şi amenajarea grădinii“, au declarat reprezentanţii companiei.

Construcţia unei astfel de case durează patru luni, iar primele 16 case se află în construcţie în acest moment. Fiecare casă este construită în regim parter+etaj şi are o suprafaţă desfăşurată de 164 metri pătraţi. Antreprenorul general al proiectului este firma cu capital românesc MPF Construct 2006. Lucrările de construcţie au început în iulie şi vor fi finalizate, în cinci etape, în doi ani şi jumătate.

„Ne propunem să finalizăm şi să vindem prima etapă a proiectului până la sfârşitul anului”, a afirmat Anca Axente, directorul de marketing al companiei.

Danny Rosenbluth, CEO şi unul din acţionarii dezvoltatorului, a declarat că ARH Ventures are în vedere şi alte proiecte pe zona de rezidenţial şi chiar retail, investiţii care vor fi derulate tot în zona Bucureştiului.

Următorul proiect rezidenţial va fi realizat în localitatea Dascălu, tot pe structură metalică. ARH Ventures este o afacere de familie, prezentă în România din 2008. Înaintea de intrarea pe piaţa românească, compania a dezvoltat şi coordonat proiecte imobiliare în Statele Unite ale Americii, Canada şi Israel.

Rosenbluth a anunţat că cifra de afaceri a companiei a totalizat 27 milioane dolari în 2008. El a adăugat că pentru finanţarea Maple Place vor fi utilizate fonduri private şi nu se va apela credite bancare.