Persoanele fizice îşi pot cumpăra, începând de marţi, 14 iunie, un autoturism nou prin Programul “Rabla”, de la producătorii şi dealerii autorizaţi, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-un comunicat de presă.

În realitate, mulţi dealeri spun că nu au primit user-ul şi parola pentru a introduce datele în aplicaţia PSIPAN şi pentru a emite note de înscriere. Este cazul mai multor dealeri precum Arian Motors, Trust Motors, etc. Aceştia se aşteaptă să emită note de abia de săptămâna viitoare. Dealerii Dacia au declarat pentru Capital că au primit user şi parola şi vor emite note de înscriere începând de astăzi.

Oficiialii Avia Motors, dealer Skoda, au declarat pentru Capital că în prezent se semnează contractele între ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU şi importatorii auto, aşa că cel mai probabil oamenii vor putea demara procesul de achiziţie de abia săptămâna viitoare.

"Se aprobă organizarea sesiunii de înscriere în vederea validării solicitanţilor producători, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, în perioada 15 – 21 iunie 2016". Acesta este mesajul postat pe site-ul AFM.

Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat lista finală a producătorilor validaţi să participe în Programul Rabla 2016 în data de 13 iunie. În acest an, au fost depuse 116 dosare din partea producătorilor/dealerilor auto, din care 105 dosare au fost aprobate şi 11 respinse.