Înconjurată de familie și de zeci de susținători, Ramona Ioana Bruynseels, candidatul propus de Partidul Puterii Umaniste (social liberal) la Președinția României, și-a lansat pe 15 octombrie, programul politic la Cluj-Napoca, orașul în care s-a născut.

Eliminarea imunității și a privilegiilor politicienilor reprezintă unul dintre principiile fundamentale ale candidatului umanist: „Este o condiție esențială pentru a eradica abuzurile și corupția, pentru a construi cu demnitate, onoare și curaj o Românie umanistă prosperă și respectată. Imunitatea este una dintre principalele surse ale răului din societatea noastră”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels, în cadrul evenimentului de lansare din Cluj.

Un alt principiu esențial din programul politic al acesteia îl reprezintă reclădirea mândriei de a fi român: „Conservarea și promovarea identității și valorilor naționale trebuie să fie prioritatea absolută a viitorului președinte al României. (…) Trebuie să scăpam de blestemul României, de a nu fi condusă de lideri pentru care patriotismului să fie o valoare profundă, nu doar o tema bifată în unele discursuri”.

De asemena, crearea unei adevărate clase de mijloc în România, o clasă de antreprenori și salariați plătiți corect de firmele pentru care lucrează, este un obiectiv major care face parte din programul politic al Ramonei Ioana Bruynseels.