În ultimele decenii, au apărut tot mai mulți oameni de știință care au încercat să transmită un mesaj de conștientizare despre ”ce înseamnă să mănânci sănătos”, prin seminarii și cărți de nutriție. Și România face parte dintre țările pentru care au fost traduse astfel de cărți, unde s-au înființat fundații care să promoveze programe speciale de detoxificare. Cât costă astfel de programe și ce ar trebui să știți ca să le accesați? Ei bine, pornind de la ideea că sănătatea este cea mai importantă, banii pe care i-ați pus deoparte ca să plecați într-o simplă vacanță de o săptămână pot fi folosiți pentru un retreat într-o zonă cu aer foarte curat, unde să vă îmbogățiți cu informații valoroase despre sănătate.

De exemplu, cu un buget de 450 de euro de persoană, Integrative Life promovează un program special, într-o combinație armonioasă cu mâncarea sănătoasă și sportul. ”Ultimate Health Experience este un program complet de sănătate bazat pe studii complexe și interdisciplinaritate. Dezechilibrele emoționale, informațiile incorecte, obiceiurile și atitudinile greșite sunt cauzele multor boli. Recuperarea se realizează prin mai multe metode: o alimentație integrală bazată exclusiv pe alimente de origine vegetală, Yoga și Qigong, meditație și îndreptarea atenției către propria persoană”, potrivit reprezentanților Integrative Life. Programul, care a fost pus la punct încă de anul trecut, este ideal pentru oricine își dorește să aibă un stil de viață sănătos.

Farid Alipour, președintele Integrative Life în România, este trainer de wellness cu expertiză în managementul stresului și tehnici de relaxare, pe care le predă de 25 de ani. Încă din 2003, acesta a început să predea Yoga și Qigong în centrele de sănătate din toată lumea (Spa Samui – Thailanda, Thelifeco – Turcia și Navotu – Cambodgia). În tot acest timp, a susținut lecții particulare pentru clienții din întreaga lume.

De altfel, tot anul trecut, Integrative Life a facilitat și venirea în România a celebrului Dr. T. Colin Campbell, cel mai cunoscut nutriționist la nivel mondial, profesor la Universitatea Cornell și autorul best-sellerului „Studiul China”, cel mai amplu studiu despre nutriție realizat vreodată. În context, anul acesta vor fi organizate mai multe sesiuni de câte o săptămână (23–30 iunie, 9–14 iulie și 23–28 iulie), care vor respecta întocmai acest program bazat, printre altele, pe studiile renumitului profesor Campbell, locul ales fiind Pensiunea Izvoarele Valea Doftanei.

”Programul nostru este conceput pentru a vă învăța un nou mod de viață, care, chiar dacă nu este urmat în întregime, va produce rezultate pozitive semnificative pentru sănătate. Cercetările în legătură cu dieta bazată pe plante și alimente neprocesate vor fi discutate în detaliu, urmate de cursuri de gătit la care se vor folosi ingrediente organice furnizate de nutriționistul nostru, Farid Alipour”, potrivit reprezentanților Integrative Life.