Vremea rea din România continuă și în următoarele zile. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de duminică, temperturile vor fi scăzute. Pe de altă parte, valorile termice diurnice vor fi în creștere spre deosebire de perioada anterioară.

ANM anunță un cer variabil în vestul şi nord-vestul ţarii şi va avea înnorări temporare în rest. Totodată, va ploua slab, pe arii restrânse în regiunile sudice şi sud-estice şi izolat în cele centrale şi estice, iar vântul va sufla slab şi moderat. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor situa între 11 şi 17 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţa.

Bucureștiul înregistrează și el valori termice scăzute. Potrivit meteorologilor, în Capitală cerul va avea înnorari şi trecator va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, iat temperatura maxima se va situa în jurul a 14 grade.

La munte avem aceași vreme rece. ANM anunță că cerul va avea înnorari, mai persistente pe parcursul zilei când, temporar va ploua slab, îndeosebi în masivele sudice, dar izolat şi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile se mențin la fel.

De menționat este faptul că în cursul zilei de sâmbătă, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Meteescu declara că vremea se va menține rece următoare perioadă, subliniind că temperaturile vor fi mai coborâte față de cele normale pentru această perioadă.

Când se oprește frigul din România. Prognoza meteo ANM

”Din punct de vedere termic, traversăm o perioadă deosebit de rece. Până duminică, vorbim despre valori de temperaturi mai coborâte cu până la 10 grade față de ceea ce ar fi normal pentru această perioadă”, a explicat directorul ANM.

În ceea ce privete situația din Cpitală, aceasta susține că temperaturile se mențin scăzute și aici.

”Și în Capitală vorbim despre temperaturi scăzute, la nivelul nopților și dimineților minime de 6 până la 8 grade. Vorbim despre o vreme mai rece decât în mod obișnuit”, a declarat directorul ANM. Aceasta a mai anunțat că ploile și ninsorile își vor face aparția de la mijlocul lunii noiembrie.

Potrivit meteorologilor, vremea va reveni la normal de abia la finalul lunii octombrie. Astfel, de la 1 noiembrie, în cea mai mare parte a țării temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. În ceea ce privește ploile, acestea vor fi deficiatare în regiunile estice, sudvestice și la munte. În restul zonelor, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

După 8 noiembrie, meteorologii spun că temperaturile vor fi ușor peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitaii estimate pentru acest interval, ele vor fi situate în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.