Se schimbă vremea

ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele zile. Potrivit meteorologilor, de miercuri, 12 mai, vremea se schimbă radical, iar temperaturile scad în majoritatea zonelor din țară. Vor fi prezente și ploile, care se vor resimți în următoarele zile.

Astfel, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de miercuri vremea se răcește în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea de est a ţării şi va deveni în general instabilă.

Vremea va fi închisă și vor fi prezente și ploi la nivel local, în estul, sud-vestul şi sudul ţării şi izolat în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a teritoriului. În ceea ce privește fenomenele meteorologice extreme, vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice, iar pe alocuri cantităţile de apă vor fi mai însemnate, în special în regiunile sud-vestice. Totodată, vor fi și condiţii de grindină.

La munte, pe de altă parte, la altitudini de peste 2000 m, noaptea pot fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări, local şi temporar, în cea mai mare parte a teritoriului. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

Cum va fi vremea în București. Prognoza meteo ANM

În Capitală, vremea va fi apropiată de normalul acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate spre seară şi noaptea, când vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Joi pe de altă parte, vremea va fi total instabilă. Potrivit datelor ANM vremea va fi rece pentru această dată în estul ţării. Temporar, cerul va avea înnorări accentuate şi va ploua în toate regiunile, iar pe arii restrânse cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, local şi temporar cu unele intensificări, mai ales în vestul şi estul teritoriului, precum şi la munte.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 14 grade în Moldova şi 24 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade.

Vremea se menține rece și la București în cursul zilei de joi. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor fi ploi de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Totodată, temperatura maximă va fi în scădere faţă de ziua precedentă, mai exact, de 19…20 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade, mai precizează meteorologii ANM.

ANM a emis Cod galben

Totodată, în cursul zilei de miercuri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică în toată țara. Aceasta va începe de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În același timp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp. Totodată, a mai fost emisă și o avertizare de Cod Galben de vijelii, valabilă miercuri în intervalul 16.00 – joi ora 10.00.

Sunt vizatele județele Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei. Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. În același timp, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.