Schimbare radicală a vremii. Meteorologii au venit cu prognoza meteo completă pentru acest final de săptămână. Vremea face prăpăd pur și simplu.

Alertă meteo ANM

Vremea va fi în continuare instabilă în sud-vestul şi centrul ţării, în timp ce în celelalte regiuni se anunţă temperaturi ridicate. De sâmbătă, vremea se strică din nou, iar temperaturile vor scădea. Se anunţă vijelii şi ploi torenţiale.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, vremea se va încălzi uşor, devenind în orele amiezii pe arii restrânse călduroasă în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină local în vest şi sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar pe arii restrânse îndeosebi în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade. În Capitală, cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi scăzută. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Sâmbătă, spun meteorologii, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, la deal şi la munte vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor şi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 22 de grade. În Capitală, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.