Marți, ploile apar peste tot și, local, se pot aduna 30 de l/mp. Maximele termice, cam de luna aprilie, vor fi de la 15 la 21 de grade.

În Dobrogea și Bărăgan aversele apar în mai multe reprize și vor fi destul de consistente.În ceea ce privește temperaturile, nu vor exista modificări considerabile.

Vreme instabilă va fi și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ploile apar temporar și pe aici, iar maximele se opresc pe la 20…21 de grade.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina va ploua marți. Aversele vor fi însoțite de vijelii și grindină și se pot acumula cantități mari de apă.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș ploile continuă, iar aversele vor fi abundente. Se pot strânge chiar și 30 de l/mp. Pe crestele Carpaților revine lapovița.

În vestul țării este așteptat și soarele între două averse, dar instabilitatea persistă, iar temperaturile rămân sub nivelul perioadei.

Și în Transilvania va fi vreme schimbătoare, cu temperaturi modeste, ploi temporare, vijelii și grindină.

O să plouă și în Oltenia, se mai răcorește un pic și se pot aduna cantități importante de apă în urma averselor. Nu scăpăm nici de grindină.

Vreme destul de instabilă avem și în sudul țării. Ploile vin mai ales după prânz, dar norii apar mai devreme și maximele se mențin sub 20 de grade.

Cum va fi vremea în Capitală?

Capitala va fi luată și ea cu asalt de ploaie. Marți va fi prezentă o vreme schimbătoare, un pic de soare în prima parte a zilei și averse după prânz și pe seară. În ceea ce privește seria de fenomene de instabilitatea, acestea vor fi foarte agresive. VLa munte

La munte pe de altă parte este așteptată vreme rece pentru această dată și ploi frecvente. Marți, ploile vor fi abundente, pot lăsa chiar și 20…30 l/mp și nu lipsesc vijeliile sau grindina.