Bucureştiul, asaltat de călduri sufocante, dar şi de vijelii în zilele următoare! Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au venit cu o nouă prognoză meteo referitoare la Capitală, valabilă până joi seara.

Vreme oscilantă în Bucureşti: episoade de caniculă, urmate de averse şi descărcări electrice, posibil chiar vijelii

Prognoza vizează zona Bucureştiului, în intervalul 27 iunie, ora 10:00 – 1 iulie, ora 21:00. Vremea în Capitală în această perioadă va fi oscilantă: vor predomina, pe de o parte, temperaturile caniculare, iar pe de alta episoadele de instabilitate atmosferică.

Potrivit meteorologilor ANM, în intervalul 27 iunie, ora 10:00 – 28 iunie, ora 9:00, în Capitală, vremea va fi călduroasă, iar după orele amiezii indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi posibil vijelie şi grindină. În intervale scurte de timp se pot acumula cantităţi de apă în medie de 10-20 l/mp.

Mercurul din termometre va urca până la 30-31 de grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Temperaturile vor ajunge, miercuri şi joi, până la 35-36 de grade Celsius

Începând de luni dimineaţă şi până joi, la ora 21:00, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în zilele de miercuri şi joi (30 iunie şi 1 iulie).

Temperaturile maxime vor fi în creştere, de la 30 de grade în prima zi până la 35-36 de grade în ultima. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 18 şi 20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în orele amiezilor şi ale serilor, când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Administraţia Naţională de Meteorologie menţionează că va actualiza prezentele informaţii meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Sursa foto: Dreamstime