Prognoza meteo ANM! Vreme la extreme în România! Anunţul meteorologilor

Sâmbătă, vremea se va răci în jumătatea de nord a țării, unde valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă și se va menține mai caldă decât în mod normal în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și în prima parte a nopții, când trecător va ploua în zona Carpaților Orientali, pe arii restrânse în Moldova, izolat în Maramureș, Crișana, Transilvania, iar în a doua parte a intervalului posibil și în Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, dar local și în restul zonelor, în special în est și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în nordul Moldovei și 32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 4 grade în depresiuni și 18 grade pe litoral. La începutul și la sfârșitul intervalului, cu totul izolat, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo ANM! Vreme la extreme în România! Anunţul meteorologilor

În Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în nod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea când, la rafală se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 13 grade.

Duminică, vremea se va răci și în jumătatea de sud a teritoriului, astfel că, la nivelul întregii țări, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 30 de grade, iar cele minime între 0 grade în estul Transilvaniei și 17 grade pe litoral.

Prognoza meteo ANM! Vreme la extreme în România! Anunţul meteorologilor

În Bucureşti, duminică, vremea se va răci și va deveni normală termic. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de 10 grade.

Prognoza meteo ANM! Vreme la extreme în România! Anunţul meteorologilor