UPDATE: Peste 4.000 de prahoveni nu au electricitate din cauza zăpezii

În intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 10:00 se află în vigoare o informare meteo cu precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; polei. În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15…30 l/mp.  Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei. În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge.

De asemenea, există și un COD GALBEN în perioada 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00 cu ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Știre inițială:

Prognoza meteo ANM! Schimbare radicală a vremii în România! Zăpada face ravagii în țară

Vremea va fi închisă luni și vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar pe arii mai extinse în sud și sud-est. Aici, cantitățile de precipitații vor depăși 15…20 l/mp. Ninsorile vor fi predominante și mai însemnate cantitativ la începutul intervalului, îndeosebi în Muntenia și zona Carpaților de Curbură, unde se va mai depune strat de zăpadă, ce va depăși local 15…20 cm.

Lapoviță și ploaie în unele regiuni spune prognoza meteo ANM

Lapovița și ploaia își vor face simțită prezența, în intervale, în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea. De asemenea, se va forma și polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în prima parte a intervalului. Rafalele vor atinge viteze de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Maximele se vor încadra între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5…7 grade pe litoral. Pe de altă parte, temperaturile minime vor fi, în general, între -5 și 5 grade. Izolat va fi ceață.

Ninsoare în Capitală

Vremea va fi închisă luni și la Bucureşti pe parcursul zilei de luni. Temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va mai depune un strat nou de zăpadă. Potrivit prognozei speciale pentru Municipiul Bucureşti publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), zăpada va avea în medie de 3…7 cm.

Astfel, la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8…15 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad.

Înnorările vor persista până miercuri şi temporar va mai ninge, dar vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat (rafale de 30….40 km/h). Vor fi maxime în jur de 1 grad şi minime de -2…0 grade.

Prognoza meteo ANM! Schimbare radicală a vremii în România! Zăpada face ravagii în țară