Avertismentul meteorologilor privind prognoza meteo ANM în 2021. Temperaturile o iau razna după sărbători

UPDATE: Cum va fi vremea în aceste zile

Prognoza meteo sâmbătă

Sâmbătă, vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii ianuarie, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade, cu cele mai mici valori în estul Transilvaniei, iar minimele vor fi de la -5…-4 grade în depresiunile din nord-vest şi centru pânã la 8…9 grade pe litoral. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil la senin, cu nori de plafon jos şi ceaţã pe arii restrânse în primele ore în Oltenia, Muntenia, Moldova şi izolat în Transilvania şi Dobrogea. Noaptea, în regiunile din sudul şi din estul ţãrii, precum şi în zonele montane aferente, aria de nebulozitate se va extinde, ceaţa se va semnala local şi pe alocuri vor fi ploi slabe sau burniţã. Vântul se va intensifica treptat la munte, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h şi în sudul Banatului, cu viteze de 55…65 km/h, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificãri, potrivit romaniatv.net.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldã pentru începutul lunii ianuarie, cu valori termice nocturne mult mai ridicate decât în intervalul precedent. Cerul va fi mai mult senin, însã în primele ore ale dimineţii şi cu precãdere noaptea va fi nebulozitate joasã şi se va forma ceaţã, asociate spre sfârşitul intervalului cu burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 4…5 grade.

Prognoza meteo duminică

Duminică, vremea va fi în continuare mult mai caldã decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie; temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade. Cerul va avea înnorãri mai persistente în sud-vest, în est şi în zonele deluroase din sud, unde ploile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi local va ploua în general slab. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în prima parte a intervalului, la peste 1700 m, vor predomina ninsorile; mai ales în masivele sudice şi sud-vestice se vor cumula cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla tare la începutul zilei în zona montanã înaltã, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zãpada; în restul teritoriului vântul va fi slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi izolat şi trecãtor în celelalte regiuni. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief din est, sud şi centru, local se va forma ceaţã. Cum va fi vremea în perioada următoare în România potrivit ultimelor estimări făcute de meteorologi pentru luna ianuarie 2021.

Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021

Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în prima lună din acest an, precizând că temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât în mod obișnuit, iar nivelul de precipitații va fi unul normal pentru această perioadă a anului.

Cum va fi vremea în perioada 28 decembrie – 4 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Avertismentul meteorologilor privind prognoza meteo ANM în 2021. Temperaturile o iau razna după sărbători

Cum va fi vremea în perioada 4 – 11 ianuarie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în perioada 11 – 18 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluiovmetric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în perioada 18 – 25 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi posibil excedentare, local, în nord- vestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Avertismentul meteorologilor privind prognoza meteo ANM în 2021. Temperaturile o iau razna după sărbători