ANM avertizează că valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-vestice. Meteorologii au venit cu ultimele date referitoare la prognoza meteo pe următoarele săptămâni.

În săptămâna 26.07.2021 – 2.08.2021 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toată țara. Totuși, vremea se anunță a fi mai caldă în sud-vestul țării. În aceeași perioadă va ploua mai mult decât în mod normal în nord-vest, susțin specialiștii.

Apoi, în săptămâna 2.08.2021-9.08.2021, temperaturile medii ale aerului vor fi normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în nord și nord-est, precizează specialiștii.

Canicula pune stăpânire pe România. Prognoza ANM pe următoarele săptămâni

În săptămâna 9.08.2021-16.08.2021 temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată țara. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021 mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în aproape toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în sud-vest.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii atrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

În aceste zile, în România vremea a fost extrem de impredictibilă. În ultimele zile, ANM a dat o alertă de vreme severă. Meteorologii au emis Cod galben de vânturi și ploi. Un număr de 18 județe au fost sub incidența unor atenţionări Cod galben de vânt puternic de tip nowcasting. Cei de la ANM au atras atenția că vântul poate ajunge, la rafale, și la 100 de kilometri pe oră.

Sursă foto: Dreamstime