Prognoza meteo ANM de Paște! Cum va fi vremea în următoarea perioadă în România.

 Prognoza meteo în Noaptea de înviere

TARA
Vremea va fi în general instabilã. Temporar vor fi înnorãri accentuate şi se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat cãderi de grindinã, în jumãtatea de vest a ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe spaţii mici în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în sud-est. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 15…25 l/mp şi punctiform 30 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 7 şi 13 grade, anunță ANM.

BUCURESTI

Înnorãrile se vor accentua treptat, iar probabilitatea de apariţie a manifestãrilor specifice instabilitãţii atmosferice va fi ridicatã. Astfel, se vor semnala intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descãrcãri electrice şi averse. Temperatura minimã va fi de 11…12 grade, scrie romaniatv.net.

Prognoza meteo ANM în ziua de Paște! Cum va fi vremea în următoarea perioadă în România

TARA
În jumãtatea nordicã a ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane vremea va fi în general instabilã. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi pe spaţii mici cãderi de grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi în intervale scurte de timp sau prin acumulare pe arii restrânse 15… 20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice se vor semnala doar pe spaţii mici, în primele ore ale intervalului, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri asociate ploilor, iar ziua local şi în sudul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 25 de grade, iar cele minime între 6 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI
Vremea se va menţine caldã, deşi valorile termice vor marca o uşoarã scãdere faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei apoi va diminua în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade.

Prognoza meteo ANM în a doua zi de Paște! Cum va fi vremea în următoarea perioadă în România

TARA
Ziua, cerul va fi variabil cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã posibil însoţite de descãrcãri electrice pe arii în general restrânse, cu precãdere în nord-vest şi în zona montanã. Începând cu orele serii, înnorãrile se vor accentua treptat dinspre sud-vest, în toate regiunile, iar local în cele vestice şi de sud-vest şi pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi averse şi descãrcãri electrice. Cu totul izolat se pot înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel cã maximele se vor încadra între 15 şi 25 de grade, iar minimele între 5 şi 12 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtã duratã va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade.

Prognoza meteo ANM MARȚI! Cum va fi vremea în următoarea perioadă în România

TARA
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice, ziua local în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precãdere în nord, centru şi nord-est. Izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Pe crestele montane, trecãtor vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri temporare la munte şi în regiunile sudice, iar la începutul intervalului şi în cele centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade.

BUCURESTI
Cerul va avea înnorãri, iar în a doua parte a zilei şi în orele serii se vor semnala ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

Prognoza meteo ANM tendințe

MIERCURI
Vremea se va menţine în general instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi mai ales ziua, în vest, nord şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în restul teritoriului se vor semnala averse. Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade.

JOI – SAMBATA
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã îndeosebi în zonele de munte.

sursă foto evz.ro.