În timp ce în depresiuni vor fi maxime de doar 18 grade Celsius, prognoza meteo arată că în Muntenia termometrele vor indica maxim 25 de grade. Răcirea este însoțită de intensificări ale vântului în est și sud-est. În prima parte a zilei sunt posibile ploi ușoare în sudul țării și în zonele montane.

Prognoza meteo în România pentru luni

Meteorologii ANM transmit că în Dobrogea și Bărăgan, condițiile meteo sunt favorabile cu soare. Vremea va fi în general bună cu înnorări doar în primele ore ale dimineții. Vântul va deveni mai insistent, iar temperaturile vor scădea față de ziua anterioară. Termometrele vor indica cel mult 24-25 de grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Acestea vor ajunge la normalul acestei perioade, cu maxime de 23-24 de grade. Vântul va sufla cu intensitate, dar atmosfera va rămâne predominant însorită.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vremea se anunță frumoasă, cu doar câțiva nori. Temperaturile vor ajunge la 20-22 de grade la amiază. Vântul se va intensifica și în această zonă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, ziua va fi însorită, vântul va fi mai domol, iar temperaturile vor fi adecvate sezonului. SE vor înregistra 20-21 de grade la prânz și vor scădea la 8 grade după lăsarea nopții.

În ținuturile vestice, vremea se va menține plăcută, cu puțini nori și temperaturi de maxim 22-23 de grade. Noaptea va fi senină, cu minime de 9-10 grade.

În Transilvania, dimineața va fi rece, cu condiții de ceață în depresiuni și posibile ploi în zonele montane. În restul zilei se anunță o zi frumoasă, cu temperaturi de până la 20-21 de grade Celsius.

În zona Olteniei, dimineața poate aduce câțiva nori de ploaie. Temperaturile nu vor crește la fel de mult ca în zilele anterioare, ajungând la 23-24 de grade.

În ținuturile sudice ale țării, aerul mai rece va aduce temperaturi maxime de aproximativ 24 de grade. Norii vor persista în prima parte a zilei și e posibil să aducă ploaie.

Cum va fi vremea în Capitală și la munte

În Capitală, prognoza meteo arată că vremea va fi răcoroasă, cu posibile ploi în prima parte a zilei, dar cu soare în rest și maxime de cel mult 24 de grade. Noaptea va fi senină, dar mai rece decât în nopțile anterioare. Temperaturile vor atinge noaptea 11 grade în centru și 7 grade în periferie.

La munte, ziua se anunță plăcută, deși în primele ore pot apărea înnorări și câțiva stropi de ploaie. Cerul se va degaja mai târziu, iar temperaturile vor fi adecvate acestei perioade. Vântul va sufla cu viteze de până la 50 km/h pe creste.