Cod roșu de viscol puternic

Meteorologii au anunțat că marți, între 08:15 și 14:15 va fi cod Cod roșu de viscol puternic, ninsoare moderată cantitativ, intensificări de vânt la rafală, cu viteze de peste 130 km/h în județul Caraş-Severin și județul Hunedoara.

Vremea se va menţine deosebit de rece în Bucureşti pe parcursul zilei de marţi iar temperatura maximă nu va depăşi 4 grade, potrivit prognozei speciale pentru Capitală publicate marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vremea va fi închisă iar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe parcursul zilei când la rafală se vor atinge 65…70 km/h, amplificând senzaţia de rece.

Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de iar cea minimă -2…-1 grad.

Prognoza ANM pentru Bucureşti este valabilă în intervalul 24 martie, ora 08:00 – 25 martie, ora 08:00.

Cod galben de vânt puternic

În plus, ANM a emis marţi dimineaţa o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă pe parcursul următoarelor ore în trei judeţe din vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în zona joasă a judeţelor Arad, Bihor şi Timiş se vor semnala intensificări locale şi temporare ale vântului cu rafale în general de 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, menţionează ANM, potrivit Agerpres.