Prognoza meteo ANM pentru 24 septembrie. Cum va fi vremea în România duminică

Cum va fi vremea duminică, 24 septembrie în România? Iată datele prezentate de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru ziua de astăzi.

Ȋn nordul Munteniei și în zona de sud a Moldovei norii apar sporadic, iar vântul adie plăcut. Ca și sâmbătă, va fi o zi caldă, cu temperaturi de până la 31 de grade.

Ȋn jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, sunt condiții de ceață în această dimineață. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius după prânz.

În Transilvania, va fi ceață în depresiuni la începutul zilei. Va fi apoi o zi însorită, cu maxime de până la 31 de grade Celsius. Mai ales în zona de vest a Transilvaniei și la munte vor fi perioade cu averse însoțite de tunete și fulgere. Vântul prinde putere și atinge viteze mai mari pe crestele Meridionalilor, de peste 80 de km/h.

Ȋn ce regiuni se anunță ploi torențiale?

În nordul Transilvaniei și în Maramureș crește instabilitatea și vin mai multe serii de averse abundente, însoțite de descărcări electrice și de rafale puternice de vânt. Vremea va fi totuși călduroasă și vor fi până la 30 de grade în termometre.

În vestul țării, în Banat și în Crișana, temperaturile scad chiar și cu 10 grade față de ziua trecută. Va mai fi cald doar în zona Devei, unde se vor atinge 30 de grade. O să plouă torențial și se vor strânge cantități însemnate de apă. Vântul suflă cu peste 70 de km/h și este posibil să cadă grindina.

Vor fi ploi însemnate și în Oltenia, în special în zona vestică. Vor fi și fenomene electrice, iar vântul se întețește în timpul ploilor. Temperaturile rămân foarte ridicate și se vor atinge 32 de grade.

În ținuturile sudice, vremea se menține extrem de caldă pentru această perioadă, iar norii vor fi o raritate. După prânz avem caniculă și până la 36 de grade la umbră, în Lunca Dunării.

Ȋn zona Dobrogei și în Bărăgan, va fi soare și un vânt ceva mai insistent pe litoral. Temperaturile scad puțin față de sâmbătă, însă tot va fi foarte cald. Vorbim despre 33 de grade Celsius în Bărăgan, transmite ANM.

Vremea la munte, pe litoral și în Capitală

Bucureștenii vor avea și ei parte de vreme călduroasă, însă temperaturile scad ușor față de sâmbătă. Mercurul din termometre va indica cel mult 33 de grade. Norii apar destul de rar, iar vântul suflă cu până la 45 de km/h. La noapte minima ajunge la 16 grade.

Pentru cei care se află la munte, e important de știut că vremea va fi instabilă în Carpații Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Orientalilor. Ploile puternice vor aduce peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Se vor înregistra și vijelii și căderi de grindină. În celelalte masive astfel de fenomene apar pe spații mici.

Ȋn fine, la malul mării este o zi perfectă pentru plajă: cer senin, briză activă și 26 de grade în aer. Apa mării va avea în jur de 23 de grade.