Prognoza meteo ANM! Temperaturi caniculare în România spre final de septembrie

Prognoza meteo ANM: Revine căldura în România! Temperaturile trec bine de 30 de grade Celsius sâmbătă. Iată cum va fi vremea în diferitele regiuni ale țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Ȋn zona de sud a României, vremea este foarte caldă pentru acest final de septembrie. Va fi caniculă astăzi. Ȋn Lunca Dunării, spre exemplu, se vor înregistra 36 de grade Celsius.

Este soare și foarte cald și în Oltenia. Temperaturile pot atinge pragul caniculei, iar disconfortul termic va fi pronunțat. Ȋn schimb, spre seară și noaptea vor veni ploile, care vor afecta în special zona de munte și vestul Olteniei.

Ȋn Dobrogea și în Bărăgan va fi vreme frumoasă, fără nori. Temperaturile vor atinge sâmbătă după-amiază 36 de grade Celsius în zona Bărăganului. Indicele temperatură-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unități, iar vântul va avea unele intensificări la malul mării.

Ȋn nordul Munteniei și în zona de sud a Moldovei va fi cald. Vremea este frumoasă, abia vor apărea câțiva nori pe cer, iar temperaturile vor atinge 33 de grade Celsius în această după-amiază, transmit meteorologii ANM.

Mai sus, în jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina, vor fi condiții de ceață în această dimineață. Apoi, după prânz, va fi soare, iar mercurul din termometre va urca până la 31 de grade Celsius.

Vremea va fi frumoasă și în Maramureș și nordul Transilvaniei. Soarele va străluci pe cer, iar temperaturile vor urca până la 30 de grade. Abia spre seară, vor apărea norii și vor veni ploi însoțite de descărcări electrice.

Cum va fi vremea pentru românii care vor să petreacă pe litoral sau la munte?

Va fi o dimineață răcoroasă în depresiunile din Transilvania și va apărea și ceața în multe zone. La amiază însă, temperaturile ajung la 33 de grade pe partea vestică. Apoi, spre seară, tot în vestul provinciei se înnorează și apar averse destul de serioase.

Ȋn zona de vest a României, va fi foarte cald, iar local vremea va fi caniculară. Instabilitatea atmosferică va crește pe seară și la noapte. Se așteaptă atunci ploi abundente, cu tunete și fulgere.

Și în București va fi mult mai cald decât vremea normală pentru această perioadă. Se vor înregistra 34 de grade Celsius, iar la noapte termometrele vor indica 18 grade.

Va fi o vreme caldă și la munte. Ziua de sâmbătă va fi însorită și abia pe după-amiază vor fi câțiva nori de ploaie. Aversele puternice se vor înregistra seara și la noapte, în special în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor, cu până la 25 litri/metru pătrat.

Iar pentru românii care merg astăzi pe litoral, vremea va fi caldă și frumoasă, însă vântul va începe să bată mai puternic. Temperaturile vor ajunge la 26 de grade Celsius, iar apa mării va avea 24 de grade. Sunt condiții de ceață la malul mării sâmbătă dimineață.