Potrivit datelor ANM alertă meteo este valabilă de luni până marți dimineață. Sunt așteptate ploi torențiale cu acumulări de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Până marți la ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei este cod portocaliu de ploi torențiale. Se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp, informează ANM.

Totodată, sunt așteptate și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Cod Galben în mai multe zone din țară

Tot până marți dimineață, este valabilă o alertă cod galben în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia de instabilitate atmosferică puternică. Vor fi frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Prognoza meteo. ANM anunță grindină și vijelii. Până când va ține vremea rea

Nici mâine vremea nu își revine. Potrivit meteorologilor, de marți și până joi dimineață, va intra în vigoare un cod galben în toată țara. Se anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

Prognoza meteo. ANM anunță grindină și vijelii. Până când va ține vremea rea