ANM, prognoza meteo vineri, 7 iunie! Astăzi meteorologii anunță vreme extrem de caldă, cu temeperaturi chiar și de 30 de grade Celsius. Din păcate avem în continuare alerte de ploi, furtuni și inundații. În nordul, în centrul şi în estul ţării, la deal, la munte şi doar local în zona sudică, vremea va fi instabilă. Tota astăzi meteorologii au emis cod galben de furtuni puternice în 36 de județe.

Un număr de 36 de județe din țară se află de la ora 10.00 sub cod galben de ploi puternice, furtună și căderi de grindină, până la ora 22.00.

În Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și în toate zonele de munte meteorologii avertizează că vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Județele care se află sub cod galben sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Pericolul de inundații se menține în continuare crescut, vântul bate tot cu putere în anumite regiuni, iar în unele zone ne așteptăm la averse de grindină, tunete și fulgere.

În vecinătatea Dunării temeperaturile urcă până la 30 de grade celsius.

În București ne bucurăm de vreme caldă și frumoasă, însă nu pentru foarte mult timp pentru că diseară va creşte probabilitatea de averse cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. Termometrele vor indica și aici în jur de 30 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că la munte vor fi averse cu tunete şi fulgere în majoritatea masivelor, în perioada următoare. Va ploua mult, mai ales după prânz, vor fi vijelii şi grindină.

La mare avem vreme însorită, frumoasă, cu temeperaturi potrivite pentru cei care vor să facă plajă. La prânz vor fi totuși câțiva nori și posibil ploi

ANM, prognoza meteo weekend 8-9 iunie! În jumătatea de est a țării vor avea loc furtuni puternice, potrivit ANM. Ploile continuă și luni în sudul, în estul şi în centrul ţării. Vreme rea vom avea în principal după-amiaza. Ne așteptăm la vijelii, descărcări electrice şi grindină, iar în intervale scurte de timp se vor acumula cantităţi importante de apă ce vor duce la viituri şi inundaţii. Luni meteorologii anunță tot 30 de grade celsius.